Archieven

Dit bericht is 406 keer gelezen

HAASTRECHT- Op  zondag 16 april om 15.00 uur is er weer een Verhalencafé van de  verhalencompagnie in Theater Concordia in Haastrecht. Voor de pauze is er het open podium met twee tienminuten verhalen. Na de pauze is de voorstelling Ien, een verborgen verleden van gastverteller. Peterine Kooijmans en Jannes van der Velde op viool.

Al neuriënd trapt Ien stevig door. De wielen van haar fiets ratelen over de straatstenen. Achter op de fiets zitten fietstassen met daarin enkele boodschappen. Tussen de boodschappen is een brief verstopt. Ze moet er nog één rondbrengen.

Nog dezelfde avond wordt Ien gearresteerd op verdenking van het afluisteren en verspreiden van militaire berichten. Ze komt terecht in kamp Vught, wordt te werk gesteld in de gasmaskerfabriek in Den Bosch en zit gevangen in Utrecht.

Tweede Wereldoorlog
Na de oorlog schrijft Ien haar ervaringen op en vertelt ze deze één keer op een avond van de meisjesvereniging. Daarna stopt ze dit verslag in een doos en verdwijnt de doos in een la. Ien praat er een leven lang niet meer over. Na haar overlijden vindt een van haar zoons een doos, een bonbondoos, met daarin het verslag van de oorlogservaringen van zijn moeder. Eindelijk valt alles op zijn plaats.

Dit is het aangrijpende verhaal van de tante van Peterine Kooijmans. Een tante van wie ze alleen maar wist dat zij erge dingen had meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren bij Verhalencompagnie.

 

Dit bericht is 406 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief