Archieven

Dit bericht is 1289 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Kees Vermeulen kwam er op de middelbare school al snel achter dat zijn hart in de techniek lag. Hij verruilde zijn Vwo-opleiding voor de LTS en had het daar prima naar zijn zin. Na het behalen van zijn diploma koos hij voor een functie als technisch specialist bij defensie, waar hij nader kennismaakte met autotechniek.

Zijn interesse was gewekt en hij besloot na zijn afzwaaien in de autobranche te gaan werken. Een korte periode voor een baas, toen samen met een compagnon in de autohandel en tenslotte als zelfstandig ondernemer in de autoschadeherstelbranche. Vermeulen autoschade was in 1989 een feit en inmiddels is hij dus al meer dan 30 jaar actief als autoschadehersteller. Het bedrijf werd een begrip in de Krimpenerwaard en verre omgeving.

Overigens is Kees zijn liefde voor het leger nooit kwijtgeraakt en is hij tot op de dag van vandaag als reservist actief betrokken bij het Korps Nationale Reserve.

Meer dan 20.000
Vermeulen autoschade begon in Lekkerkerk en groeide daar al snel uit zijn jasje. Kees liet zijn oog vallen op het nieuwe bedrijventerrein aan de Mercurius in Krimpen aan de Lek, waar hij een pand liet bouwen dat in 2000 werd geopend. Daar is het bedrijf nog steeds gevestigd en een aantal jaren geleden met een aangebouwde loods verder uitgebreid.

Tekst gaat verder onder foto

“We hebben vanaf het begin inmiddels meer dan 20.000 motorvoertuigen hersteld” rekent Kees snel uit. “Dat doen we nu met z’n twaalven in functies als monteur, plaatwerker, voorbewerker, spuiter en detailer.” In de laatste functie worden gespoten vlakken met de hand afgewerkt door oneffenheden weg te schuren en het nieuwe lakwerk te polijsten. Belangrijk om er voor te zorgen dat de verschillen tussen de oorspronkelijke delen en het uitgevoerde spuitwerk niet te zien zijn.

Opmerkelijk is dat de meeste medewerkers bij Vermeulen een lang dienstverband achter de rug hebben en inmiddels zijn ook twee zoons en een dochter in dienst getreden. De toekomst lijkt verzekerd voor dit succesvolle familiebedrijf.

Snelle ontwikkelingen
In de wereld van het autoschadeherstel gaan de ontwikkelingen snel. Na een pittige opleiding mag Kees zich autoschadetechnicus noemen en twee van zijn monteurs zijn voor dat zelfde erkende vakdiploma in opleiding. Dat moet ook wel, want de technische veranderingen in de autobranche gaan in hoog tempo. Denk alleen maar aan overstap van brandstof naar elektrisch en de elektronica die in moderne auto’s geïnstalleerd is, onder meer om de veiligheid voor de inzittenden te vergroten. Na een reparatie moeten die voorzieningen natuurlijk ook weer feilloos hun werk doen.

Maar ook in de spuittechniek is de afgelopen jaren veel veranderd. De lakken en technieken die tegenwoordig worden gebruikt hebben hele andere kenmerken en kwaliteiten dan voorheen. En dat betekent ook hier steeds weer investeren en blijven leren.

Tekst gaat verder onder foto

Bijna geen schade-experts meer
“Zelfs in de administratieve gang van zaken is enorm veel veranderd” vertelt Kees. Vroeger liepen schade-experts van de verzekeringsmaatschappijen de deur plat, maar ook dat gaat tegenwoordig allemaal elektronisch. Als wij een prijsopgave doen vergelijkt een computerprogramma het genoemde bedrag in een grote database met soortgelijke schades aan soortgelijke auto’s en als dat niet afwijkt gaat de verzekeraar vanzelf akkoord. Alleen in bijzondere gevallen wordt nog een expert op pad gestuurd.

Van ieder herstel wordt een omvangrijk dossier aangelegd voorzien van foto’s die gedurende het hele proces worden gemaakt. “Daardoor blijven we transparant voor de eigenaar en diens verzekeringsmaatschappij.”

Kwaliteit op meerdere fronten gewaarborgd
Vermeulen autoschade maakt deel uit van schadeherstelketen AAS. Dit is een landelijk dekkende organisatie van gekwalificeerde schadeherstelbedrijven.

Daarnaast biedt Vermeulen garantie op alle reparaties. De onderneming is onder meer aangesloten bij brancheorganisatie BOVAG en Focwa en mag zich officieel autoschadehersteller voor meerdere merken.

Schade hebben aan je auto is nooit leuk, maar Vermeulen autoschade maakt het voor de autobezitters een stuk minder erg. Kijk voor alle informatie op www.vermeulen-autoschade.nl.

Dit bericht is 1289 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief