Archieven

Dit bericht is 940 keer gelezen

REGIO – Op 4 februari is het Wereldkankerdag, Ondersteuningscentrum De IJssel, (voorheen Inloophuis de IJssel) vraag juist op deze dag extra aandacht voor Kankerpatiënten in de regio. Op donderdag 2 februari staan zij hierbij stil met een lezing: “Vermoeidheid bij Kankerpatiënten”.

Kenmerkend voor vermoeidheid bij of na kanker is dat het plotseling, zonder inspanning of waarschuwing vooraf, ontstaat. Je voelt je extreem uitgeput en herstellen duurt langer dan bij normale inspanning. Er is sprake van een veminderde belastbaarheid zowel fysiek als mentaal. Hoe ga je hier mee om? Late gevolgen van kanker kunnen van invloed zijn op je werk of activiteiten. Hoe ga je daar mee om?

De presentatie is in handen van Kim Hulscher, coördinator lotgenotencontact en voorlichting bij Olijf. Olijf is een netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker. Deze avond is geschikt voor alle mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker, het zij zelf of bij een naaste. De lezing begint om 14:00 uur en zal tot 15:30 uur duren. Er is tijdens de bijeenkomst voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. De toegang is gratis. Wilt u zich aanmelden? Dit kan via info@inloophuisdeijssel.nl

In december was een vertegenwoordiging van Ondersteuningscentrum De IJssel aanwezig bij RTV Krimpenerwaard en vertelden zij over hun werk.

Meer informatie over Ontmoetingscentrum De IJssel? Kijk op www.inloophuisdeijssel.nl 

Dit bericht is 940 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief