Archieven

Dit bericht is 1135 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Opdat wij nooit vergeten. Ieder jaar wordt er op 4 mei stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogen. Om 20:00 uur is het in heel Nederland twee minuten stil. Ook in de Krimpenerwaard zijn er verschillende herdenkingsbijeenkomsten. 

Op 4 mei zal ook in Lekkerkerk worden stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Om 11:30 uur worden traditiegetrouw de Lekkerkerkse oorlogsslachtoffers herdacht op de Algemene Begraafplaats (oude gedeelte, ingang Opperduit).

Om 19:00 uur is er een herdenkingbijeenkomst in de Grote of Johanneskerk met medewerking van o.a. Lekkerkerkse schoolkinderen. Aansluitend zullen bij het borstbeeld van burgemeester Roos (Raadhuisplein) kransen worden gelegd en de twee minuten stilte worden gehouden. Daar zal ook het winnende gedicht van de middelbare scholieren worden voorgedragen.

De bijeenkomst in de Johanneskerk is ook te volgen via de livestream (www.kerkdienstgemist.nl, Protestantse Gemeente Lekkerkerk). Voor vragen kunt u mailen naar 4meilekkerkerk@gmail.com of volg ons op Facebook: Nationale Dodenherdenking Lekkerkerk.

Ammerstol
19:00 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde Kerk, Kerkplein 4.
20:00 uur: Herdenking bij de begraafplaats, Achterweg 2.

Bergambacht
19:00 uur: Ontvangst van genodigden in het gemeentehuis van Bergambacht.
20:00 uur:  Herdenking bij het monument in de Badhuisstraat.

Krimpen aan de Lek
19:30 uur: Ontvangst genodigden in de aula van de begraafplaats, Molenweg.
20:00 uur: Herdenking bij het monument.

Ouderkerk aan den IJssel
19:30 uur: Ontvangst van genodigden in De Drie Maenen, Abelenlaan 1.
20:00 uur: Herdenking bij het monument aan de Maenstand.

Schoonhoven
19:00 uur:  Ontvangst van genodigden in het gemeentekantoor van Schoonhoven, Haven 4
19.30 uur: Vertrek naar algemene begraafplaats.
20:00 uur: Herdenking algemene begraafplaats.

Stolwijk
19:30 uur: Ontvangst genodigden in de aula van de begraafplaats, Hoflaan 6.
20:00 uur: Herdenking bij het monument.

RTV Krimpenerwaard
Ook bij RTV Krimpenerwaard wordt er aandacht besteed aan de Dodenherdenking. Voorafgaand is er van 18:00 uur tot even voor 20:00 uur op RTV Krimpenerwaard een speciaal radioprogramma te beluisteren. Daarin zijn fragmenten te horen van een gesprek met de, inmiddels overleden, heer Roel Graveland die tijdens de oorlog te werk werd gesteld in Duitsland, afgewisseld met bij de sfeer passende muziek. Samenstelling en presentatie Lea van Coeverden en Adrie Oudenes.

Aansluitend is er een rechtstreekse uitzending van de Dodenherdenking in Stolwijk. Tijdens die herdenking zal mevrouw P. Bouvy-Koene, burgemeester van de Krimpenerwaard, een toespraak houden. De uitzending duurt tot 21:00 uur.

Dit bericht is 1135 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief