Archieven

Dit bericht is 480 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenwaard startte begin dit jaar met een pilot in samenwerking met het Volwassenenfonds Sport en Cultuur om ook inwoners met een laag inkomen toegang te geven tot sport en cultuur. Op dit moment nemen er al 172 inwoners in de gemeente Krimpenerwaard via het fonds deel aan een sport- of cultuuractiviteit. Vanwege de succesvolle pilot krijgt de samenwerking een vervolg.

Het college heeft besloten tot en met 2026 samen te werken met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De verwachting is dat het Volwassenenfonds de komende jaren meer bekendheid gaat krijgen en dat het aantal deelnemers gaat stijgen naar circa 300.

Als het inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm, kan een inwoner een bijdrage aanvragen om mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Sinds 2022 kunnen ook volwassenen deelnemen aan de regeling.

Vergoeding
Er kan een bijdrage van maximaal € 250,- worden aangevraagd voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten, zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Een tussenpersoon die vanuit zijn werkzaamheden contact heeft met de volwassene kan een aanvraag indienen. Voorbeelden van deze intermediairs zijn schulddienstverleners, maatschappelijk werkers of buurtsportcoaches. De intermediairs zijn te vinden op www.volwassenenfonds.nl.

Wilt u gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Of wil u graag iemand wijzen op de mogelijkheden van het fonds? Kijk op www.volwassenenfonds.nl voor meer informatie.

 

 

Dit bericht is 480 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief