Archieven

Dit bericht is 617 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Op zaterdag 10 juni vindt weer de jaarlijkse Veteranendag Krimpenerwaard plaats waarbij Stichting D-Day Krimpenerwaard en gemeente Krimpenerwaard samen hun waardering en erkenning tonen voor  alle veteranen die zich hebben ingezet in het kader van militaire missies ten behoeve van de vrede en vrijheid. “Een vrijheid die tot op de dag van vandaag nog steeds niet vanzelfsprekend is.”

Daarnaast is er een interessant dagprogramma met ter afsluiting een geweldig Anjerconcert voor jong & oud met de Fanfare Bereden Wapens, één van de twee regimentsorkesten van de Koninklijke Landmacht.

Van 10.30-16.30 uur kunt u authentieke militaire voertuigen bewonderen op de Stenenbrug in Schoonhoven en er worden ook gratis rondritten mee gemaakt door het centrum van de stad.

Tegelijkertijd is er  – in samenwerking met het Nederlands Veteranen Instituut – een interessante tentoonstelling in de Hoge Vierschaar (onder het stadhuis) met informatie over veteranen en hun inzet. Daarnaast is daar een interactieve activiteit ‘Veterans View’ waarbij iedere bezoeker via een VR-bril door de ogen van een veteraan zelf hun verhaal kan beleven over de missies naar Afghanistan, Bosnië, Rwanda en Korea.  Uiteraard is een bezoek en deelname gratis.

Orkest
Vanaf 10.30 uur loopt het befaamde dixielandorkest Band of Four Brothers in authentieke Amerikaanse uniformen door het centrum. Wist u dat dit orkest al vele jaren in Normandië speelt bij diverse gelegenheden daar?

Van 15.00-15.45 uur maakt het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps een rondgang door het centrum met een stilstaand optreden voor het Stadhuis aan de Haven. Dit orkest verzorgt om 16.45 uur ook de muzikale ontvangst bij  partycentrum BARAQvan alle veteranen-gasten door het college van B&W van Krimpenerwaard.

Anjersconcert
Tenslotte vindt om 19.30 uur een spetterend en GRATIS toegankelijk Anjerconcert plaats in BARAQ, dit jaar verzorgd door de Fanfare Bereden Wapens o.l.v. ritmeester Jos Zegers. Dit orkest was enkele jaren geleden ook al succesvol aanwezig bij de jaarlijkse veteranendag. Aan deze bijzondere show ‘You’ll never walk alone’ – een muzikale ode aan kameraadschap en onvoorwaardelijke steun – werken ook mee vocaliste Catalijne, Frans Pollux en veteraan Niels Roelen.

De Fanfare ‘Bereden Wapens’, met als thuisbasis de van Brederodekazerne in Vught, verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Hierbij valt te denken aan optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen, commando overdrachten en herdenkingen.

Daarnaast geeft het orkest concerten, zogenaamde relatie of goodwillconcerten. De afgelopen jaren stonden de concerten voornamelijk in het teken van het eren van onze veteranen. Drie succesvolle theatertours, ‘Saluut!’ met Renee van Bavel, ‘Tour of Duty in Concert’ met Ingrid van den Nieuwenhuizen en veteraan Dennis Kroon en ‘Tour of Freedom’ met Les Chouettes speelde het orkest door heel Nederland.

Kortom, Schoonhoven staat als oud-garnizoensstad, weer bol van activiteiten voor de veteranen en alle inwoners van de regio. U bent van harte welkom!

 

Dit bericht is 617 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief