Archieven

Dit bericht is 1233 keer gelezen

SCHOONHOVEN- De vierde editie van de Oogst- en Streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ vindt aanstaande zaterdag 17 september plaats in het Springerpark te Schoonhoven. 

Op deze markt vind je voornamelijk lokaal geoogste producten, gemaakt in de Krimpenerwaard. Aangevuld met (h)eerlijke producten uit de regio óf fairtrade. “Want wat is er nou lekkerder en leuker dan verse streekproducten, direct van de boer en andere voedselmakers. Daar kan toch niets tegenop. Met bovendien een eerlijke prijs voor de makers”, laat de organisatie weten.

Met meer dan 35 deelnemers kun je er terecht voor je dagelijkse boodschappen; zuivel, vers, vis en vlees. “Neem dus een koeltas mee.” Ook is er een overvloed aan potjes en flesjes gevuld met verschillende jams, siropen, sappen, olie, zalven, theetjes, sausen. Je vindt er leuke cadeauartikelen, kunt producten proeven en maakt kennis met de makers.

Streekproductenterras
Trek gekregen? Strijk neer op een van de overdekte terrassen met een heerlijk broodje vlees of vis, salade of soep een tosti of uitsmijter of een zoet/hartig taartje. Met een koffie, of een biertje, het kan allemaal.

Schuif Aan Tafel bij de  Voedselfamilie Krimpenerwaard, de initiatiefnemer van deze markt. Bij hen kun je terecht met al je vragen over: Voedseleducatie – Gezonde voeding met een kleine beurs – Spreekuur gezondheid & voedsel – Quizzzz ‘hoe groot is jouw voedselafdruk’.

Ook kun je tijdens de markt in gesprek over onder andere Wild beheer en Fairtrade producten en vind je er informatie over alle activiteiten in de Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1233 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief