Archieven

Dit bericht is 2733 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De voedselbank in Krimpen aan den IJssel wordt aan het einde van dit jaar zelfstandig en gaat over naar een winkelconcept. Daarom heeft het bestuur van de recent opgerichte stichting dinsdag 30 mei het huurcontract voor een winkel ondertekend bij Verdoold Makelaars.

Tot op heden is de Voedselbank een zogeheten uitgiftepunt van Rotterdam. Dit betekent dat de Voedselbank in Rotterdam kratten klaarmaakt voor de mensen die het nodig hebben in Krimpen aan den IJssel. De criteria om in aanmerking te komen voor de Voedselbank zijn landelijk vastgesteld.

Iedere donderdagochtend worden vanuit Rotterdam kratten met bepaalde producten bezorgd. In de Fonteinkerk in Krimpen aan den IJssel worden de kratten door vrijwilligers aangevuld met groente, fruit en andere producten die door verschillende mensen en organisaties aan de voedselbank zijn gedoneerd. Op donderdagmiddag vindt vanuit de Fonteinkerk de uitgifte plaats. Op dit moment worden er iedere week +-100 kratten uitgedeeld.

Winkelconcept
Eind dit jaar stopt Rotterdam de leveringen aan Krimpen aan den IJssel. “Daarom moeten wij als zelfstandige Voedselbank verder gaan”, zegt coördinator logistiek Richard van Houwelingen. Rotterdam stapt, net als in heel veel andere plaatsen in Nederland, over op het supermarktsysteem, zodat de (gevulde) kratten verdwijnen.

Uitgiftepunt Krimpen heeft ervoor gekozen om als zelfstandige Voedselbank ook voor het winkelconcept te kiezen. “Daarom hebben wij begin deze maand Stichting Voedselbank Krimpen aan den IJssel opgericht”, aldus voorzitter Anthon Timm.

Het overgaan op het winkelconcept is een flinke operatie. Zo moet er een winkelruimte gehuurd en ingericht worden, een vrachtauto worden aangeschaft en zijn er meer vrijwilligers nodig. De voorbereiding hiervoor is inmiddels in volle gang. Afgelopen dinsdag werd er bij Verdoold Makelaars het huurcontract getekend en per 1 juli ontvangen we de sleutel. Zo is de voedselbank een stap dichterbij het zelfstandig verder gaan.

Dit bericht is 2733 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Voedselbank in Krimpen aan den IJssel wordt zelfstandig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief