Archieven

Dit bericht is 660 keer gelezen

BERGAMBACHT- Vogelvereniging De Vogelvrienden organiseerde afgelopen week haar jaarlijkse tentoonstelling in het clubgebouw aan de Dijklaan in Bergambacht. Ruim 500 vogels zijn tentoongesteld en gekeurd. “We proberen er een hele show van te maken en kleden het altijd leuk aan”, zegt voorzitter Leo Wooning.

De tentoonstelling is volgens voorzitter Leo Wooning het hoogtepunt van het jaar. “Iedereen is het hele jaar bezig met zijn vogels en dan kan je ze nu hier tentoonstellen en laten beoordelen.” De tentoonstelling is een hele happening. De vogels worden gekeurd door de keurmeesters. “Zij hebben een opleiding gedaan om de vogels te keuren.”

Tijdens de keuring wordt overal naar gekeken. De vogel moet goed in conditie zijn, goed uit de ogen kijken en strak in de veren zitten. “Er wordt ook gekeken naar de kleur van de vogel, of de staart voldoet, hoe zijn de pootjes? de nagels? Er wordt echt naar de totale vogel gekeken, maar het welzijn is voornamelijk belangrijk”, legt Wooning uit.

De winnaar van de tentoonstelling is een Gouldamadine zwartkop. “Ik vind het onvoorstelbaar. Zulke mooie kleuren en lijnen die zo strak en mooi lopen. Ik vind het fascinerend om te zien”, aldus Wooning.

Benieuwd naar de winnende vogel? Bekijk de hele reportage via de video bovenin het artikel

 

Dit bericht is 660 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief