Archieven

Dit bericht is 1142 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Ruim een jaar geleden kondigden twee volleybalverenigingen in de regio aan nauwer met elkaar te gaan samenwerken en mogelijk tot één organisatie te fuseren. Dat is inmiddels zo goed als geregeld. Volleybal Club Krimpen uit Krimpen aan den IJssel en Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel en Lekkerkerk sloegen de handen ineen en vormden samen Volley Lek en IJssel.

Voleco was in 2011 al voortgekomen uit een fusie tussen Lekkerkerk en VOY uit Ouderkerk. De reden was toen niet heel anders als de huidige, de verenigingen zagen de belangstelling voor het volleybal teruglopen en het ledental dalen tot een niveau waarop doorgaan moeilijker werd.

In 2022 zochten VC Krimpen en Voleco elkaar op. Beide verenigingen werden geconfronteerd met vergrijzing van de leden, de teruglopende belangstelling onder jongeren en het toenemende gebrek aan vrijwilligers die de leden professioneel kunnen begeleiden. Ook in deze tak van sport deed de lockdown door Corona een duit in het zakje en haakte een aantal leden af.

Bloeiende club
“Samen staan we er met 240 leden weer sterk voor” constateren Wouter Nieuwenhuizen, nu nog voorzitter van VC Krimpen en Robert Goudriaan die samen met Michel Spek van Voleco de voorzittershamer hanteren.  Een tijdelijke situatie, want de bedoeling is later dit jaar een definitief bestuur te vormen waarin de gebruikelijke functies opnieuw worden verdeeld. “Dat gaat zeker lukken” verwachten Wouter en Robert.

“We waren op alle vlakken, ook financieel, twee vergelijkbare verenigingen die vrij gemakkelijk tot een geheel kunnen worden gesmeed. We hebben allemaal de intentie van Volley Lek en IJssel een bloeiende club te maken waarin stabiliteit, groei, gezelligheid en sportiviteit de sleutelwoorden vormen.”

Volley Lek en IJssel telt op dit moment vijf heren en vijf dames teams, een groep recreanten en tien jeugdteams waarin jongens en meiden spelen. “De aanwas onder de meiden is op dit moment groter dan onder de jongens. Een trend binnen de zaalsporten die wij ook zien.”

Tweede divisie
Zowel bij de dames als bij de heren spelen de teams in de tweede divisie op landelijk niveau. Dat betekent dat ze soms lange reizen moeten maken om hun tegenstanders te ontmoeten. De volleyballers die op een lager niveau uitkomen werken hun competitiewedstrijden meestal wat dichter bij huis af.

Getraind wordt er op meerdere locaties op maandag en woensdagavond in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel, in De Bakwetering in Lekkerkerk en in De Drie Maenen in Ouderkerk.

Evenementen
Behalve trainen en in competities uitkomen, organiseert Volley Lek en IJssel regelmatig evenementen. Zo staat in februari het schoolvolleybaltoernooi weer op het programma waarbij de leerlingen van alle basisscholen kunnen kennismaken met het spel en kunnen meedingen naar de wisselbeker voor het best presterende team. “De ervaring leert dat daar altijd veel animo voor is.”

’s Zomers zijn de leden van de vereniging veel te vinden op het sportcomplex Weidehoek in Lekkerkerk waar in de buitenlucht wordt getraind en aan beachvolleybal wordt gedaan.

Logo
“We hebben inmiddels een prachtig logo, waarin de brede banen verwijzen naar de rivieren Lek en Hollandsche IJssel waartussen de vereniging nog vele mooie seizoenen hoopt te beleven. Belangstellenden die daarmee willen kennismaken kunnen contact opnemen met Judith of Angele via  wedstrijdzaken@volleylekenijssel.nl. Een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan een trainingsavond is dan zo gemaakt.

Dit bericht is 1142 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief