Archieven

Dit bericht is 1091 keer gelezen

Afgelopen zaterdag waren de wethouders Irma Bultman en Ria Boere te gast in de Waard op de Kaart, ook Cees Verhagen voorzitter van de LTO, afdeling Noord maakte zijn opwachting. Met alle drie is gesproken over de  verkiezingen van afgelopen woensdag.

Irma Bultman is niet blij met de uitslag van de verkiezingen. Het positieve nieuws is dat het CDA in ieder geval in de Provinciale Staten van Zuid-Holland geen zetelverlies leidt. Zij is wel van mening dat er een duidelijk signaal is afgegeven dat niet in de wind geslagen kan worden.

Ook over het budget Jeugdzorg wordt er nog altijd gesproken. Dat is voor de gemeenten in ons land lang niet toereikend en ze hoopt dat de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeente) het tij kan keren. Er wordt al zo lang over gesproken en onderhandeld.

Ook maakt zij zich zorgen over het feit dat het aantal vrijwilligers in de BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) terugloopt. Ze roept mensen op om dit tekort aan te vullen en met name richt ze haar oproep aan de vrijwilligers die er om wat voor redenen mee gestopt zijn.

Cees Verhagen gaat  vooral in op de uitslag van de verkiezingen en de kansen die dit biedt aan de boeren in het overleg met de provincie en wellicht ook landelijk. Het besef is bij hem aanwezig dat ze er nog lang niet zijn.

Wethouder Boere gaat in op haar belofte van afgelopen dinsdag in de raadsvergadering om het content aan sociale huurwoningen te verhogen naar 30%. Het is minder eenvoudig dan het klinkt en ook gaat ze in op het gebrek aan senioren woningen. Ze vindt het zelf een geweldige uitdaging.

Een tweede onderwerp is de Woonvisie. Daar wordt nu al heel veel gesproken hoewel het betreffende stuk pas in de nazomer gepresenteerd wordt. Ook gaat ze in op de vraag hoe de ’Woonvisie’ tot stand komt.

Terugluisteren kan via de RTV Krimpenerwaard website. In de rubriek radio, vua uitzending gemist, naar de aflevering van 18 maart 2023

zaterdag 18 maart ’23 • 09:00 uur • 10:00 uur • 11:00 uur

Dit bericht is 1091 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief