Archieven

Dit bericht is 1257 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De voorlopige uitslag van de verkiezingen voor ons algemeen bestuur is bekend. In het gebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is tot nu toe Water Natuurlijk als grootste partij uit de (stem)bus gekomen. De VVD is geëindigd op de tweede plaats, en de derde plaats is voor de BBB.

Dit is een voorlopige uitslag op basis van ca. 99% van de stemmen. Maandag 20 maart om 10.00 uur wordt de voorlopige uitslag en het opkomstpercentage bekendgemaakt op het hoofdkantoor van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Donderdag 23 maart wordt de definitieve uitslag- verwacht, inclusief de zetelverdeling. Uit de tussentijdse informatie lijkt de opkomst voor ons waterschap al wel opnieuw hoger dan de bij de
vorige verkiezingen.

Uitdagingen 
“We zijn blij dat veel inwoners van hun democratisch recht gebruik hebben gemaakt en daarmee ook uitdrukking hebben gegeven het belang van het waterbeheer in Schieland en de Krimpenerwaard te zien. Onze taken zijn helder: de zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende water. En die uitdagingen zijn, gezien de toenemende kans op zowel langdurige droogte als extreme hoosbuien en de aanstaande zeespiegelstijging, groot voor dit bijzondere gebied, waarin we nog veel willen bouwen”, zegt Dijkgraaf Toon van der Klugt.

“Ondanks die heldere taken en onze stemwijzer was het, hoorden wij vaak, voor veel mensen toch lastig een keuze te maken. Maar het belang van het werk en de bereidheid een mandaat aan een bestuur daarvoor te geven, zijn weer gegroeid. Daar zijn wij blij mee en wij gaan door op de weg om de komende bestuursperiode steeds meer mensen bekend te maken ons werk en daarbij te betrekken. Dat laatste is namelijk ook echt nodig om ons gebied klimaat- en waterbestendig te maken”, aldus Van der Klugt.

Dit bericht is 1257 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief