Archieven

Dit bericht is 4736 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Ben Schamper, raadslid voor Gemeente Belang Krimpenerwaard, heeft vragen aan het college gesteld waarom het grofvuil vanuit Gouderak naar Bergambacht gebracht moet worden. En het grofvuil vanuit Stolwijk naar Gouda gebracht moet worden.

Het aanbieden van grofvuil vanuit Gouderak naar Gouda gebeurt al jaren. Voor de gemeentelijke herindeling werd het grofvuil naar Gouda gebracht. De afstand tussen Gouderak en het afvalbrengstation in Gouda is 3,5 kilometer. De afstand naar het afvalbrengstation in Bergambacht is 14 kilometer per rit heen en terug.

Schamper: “In tijden van milieumaatregelen is het te overdenken waard om het aanbieden van grofvuil vanuit Stolwijk aan te bieden in Bergambacht in plaats van in Gouda en het grofvuil vanuit Gouderak aan te bieden in Gouda. Dit in beschouwing genomen in tijde van zorgen om Pfas, Co2 en stikstof uitstoot en de milieuopgave waar de gemeente voor staat, vraag ik de wethouder de beslissing te heroverwegen.”

Dit bericht is 4736 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Vragen over aanbieden grofvuil Gouderak en Stolwijk

  • En wat dacht je van krimpen a/d Lek nu naar Bergambacht 16 km heen en 16 terug?
    I.p.v.krimpen a/d ijssel,heel Nederland op zn gat ivm stikstof …maaaar dìt is de oplossing??!! Om maar te zwijgen over straks weer overal “zwerfvuil” tegen komen,omdat mensen er vanaf moeten

  • Die zelfde vraag kan je stellen voor het wegbrengen van grofvuil vanuit Krimpen aan de lek naar Bergambacht.
    Dat is 14,9 km enkele reis, bijna 30 km heen en weer!
    Dat was 4 km enkele reis, 8 km heen en weer toen het nog bij het Grondstoffen depot in Krimpen aan den ijssel kon.
    Oliedom beleid ten koste van de inwoners .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief