Archieven

Dit bericht is 1348 keer gelezen

BERGAMBACHT- Voetbalvereniging Bergambacht kende een prachtig seizoen. Het eerste elftal promoveerde naar de derde klasse. Sportief gaat het dus goed met de club, maar het heeft momenteel ook een probleem, namelijk een tekort aan vrijwilligers.

Het grootste probleem ligt bij de kantinediensten. Daar zijn een aantal leden mee gestopt waardoor er nu een gat is ontstaan. “We hebben moeten besluiten dat we in de maand augustus de bar dichthouden, terwijl het seizoen al op 16 augustus begint”, zegt Peter Hordijk, penningmeester van vv Bergambacht tijdens het radioprogramma Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard.

Hordijk vertelt dat ze het in de afgelopen jaren met pijn en moeite hebben kunnen managen. “Met name op gebied van leiders en trainers is het best een dingetje om mensen te regelen, maar dat is tot nu toe altijd gelukt. Ook de kantine draaien ging tot nu toe goed, meestal deed een vast groepje leden dit.”

Belangrijke bron van inkomsten
Naast dat het vervelend is voor iedereen dat de bar niet open kan, raakt het de club ook financieel. “Het is een heel belangrijk onderdeel van inkomsten naast de contributie. Als die bron van inkomsten wegvalt dan raakt dat de vereniging”, zegt Hordijk.

De club is van plan om een vorm van verplicht vrijwilligerswerk gaan invoeren. “We verwachten dat leden een paar uren per maand of jaar aan vrijwilligers werk gaan doen. Hoe meer mensen je daarvoor hebt hoe minder je ook hoeft te doen.”

Aanmelden
De club heeft er alle vertrouwen in dat het model dat ingevoerd gaat worden gaat werken. “Er zullen dan hopelijk toch mensen gaan opstaan en de handen uit de mouwen steken om de vereniging te helpen.”

Via het mailadres secretariaat@vvbergambacht.nl kan iedereen zich aanmelden om een taak binnen de club op te pakken. “In de mail kan worden aangegeven in welke frequentie iemand vrijwilligerswerk wil doen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om drie uur per week of drie uur per acht weken. Als wij aanmeldingen krijgen dan kunnen we ook vooruit”, aldus Hordijk.

Beluister hieronder het hele item van afgelopen zaterdagochtend terug:

VV-Bergambacht-zoekt-vrijwilligers     

Dit bericht is 1348 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief