Archieven

Dit bericht is 1620 keer gelezen

BERGAMBACHT- In het kader van het 90-jarig jubileum van vv Bergambacht, spelen zij aanstaande vrijdag 7 juli, een oefenwedstrijd tegen eredivisionist Sparta Rotterdam. Om 19.00 uur zal worden afgetrapt op Sportpark ’t Hofkamp. Kaarten zijn online te verkrijgen. 

“Het is een groot feest voor vv Bergambacht dat Sparta Rotterdam naar het eigen sportcomplex komt. Het zal een prachtig einde worden van een mooi jubileumjaar”, meldt de vereniging. Of Bergambacht kans maakt tegen de eredivisionist? “Wij hebben nog nooit verloren van Sparta… We hebben er ook nog nooit tegen gespeeld, maargoed”, lacht Piet Bezemer, voorzitter van de jubileumcommissie. “Ze willen eens tegen een echte club spelen, zeiden ze”, grapt Bezemer.

Voor de wedstrijd tegen Sparta zijn er kaarten te koop via de website van de voetbalvereniging. Voor tien euro kan je er al bij zijn. De wedstrijd tegen Sparta is één van de diverse activiteiten in het jubileum jaar. Op 15 april 2023 bestond de vereniging 90 jaar.

Historie
“Het is een lange periode geweest”, blikt Cor van Bergen Bravenboer, vice-voorzitter voetbalvereniging Bergambacht, terug. “En we zijn nog niet eens de eerste voetbalclub in Bergambacht. In 1925 was de eerste, namelijk BVV. Helaas een kort leven, omdat de toenmalige penningmeester de penningen voor zichzelf hield en de clubkas leeg was. Dus in 1929 is die vereniging opgeheven. En in 1933 opnieuw opgericht.”

“Bij de oprichting van vv Bergambacht in 1933 er 64 leden en 20 donateurs. Dat is voor die tijd best wel veel. Het eerste veld hier aan de dijk werd gehuurd voor 250 gulden per jaar. En zelfs in de crisistijd in plaats van de huur te verhogen, is die verlaagd. Dus dat is misschien wel een advies voor het huidige college”, zegt Cor.

Voetballerij
Piet Bezemer en voetbalvereniging Bergambacht zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Piet Bezemer: “Zelfs al vanaf de oprichting was de familie Bezemer erbij. Mijn vader was daarbij betrokken. Die heeft er een tijd gevoetbald, ik heb dat later overgenomen. En vervolgens weer mijn zoon en nu voetbalt mijn kleinzoon hier. Zaterdag is voor ons een belangrijke dag dan staan we langs de lijn.”

Piet Bezemer was een groot talent. De clubs stonden voor hem in de rij. “Het was een hele andere tijd toen, begin jaren ’60. Echt verdienen in de voetballerij kon je niet. Mijn vader heeft daar toen een stokje voor gestoken. Excelsior is twee keer bij ons thuis geweest zelfs. Maar hij zag het niet zitten, we hadden de zaak natuurlijk en daar zag hij meer iets in voor mij. Dus ik ben het bouwbedrijf ingegaan en recreatief blijven voetballen.”

Walking football
Waar staat de vereniging nu na 90 jaar? “Ik denk dat we een hele goede en gezonde vereniging zijn. Die van elk niveau, vanaf vijf jaar, voetbal biedt aan zowel jongens als meisjes. En tegenwoordig ook walking football. Onze oudste deelnemer is 85 jaar”, zegt Cor. “Er is geen maximale leeftijd bij de vereniging, alleen een minimum van vijf jaar.”

“Onze ambitie is uiteraard zo hoog mogelijk voetballen. Maar wel met eigen spelersmentaliteit, wij doen geen betalingen dus iedereen betaalt zijn eigen contributie en heeft veel speelplezier.”

Bekijk het hele interview terug via de video bovenin het artikel

Dit bericht is 1620 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief