Archieven

Dit bericht is 2039 keer gelezen

BERGAMBACHT – Drie keer is scheepsrecht: dat geldt zeker voor voetbalvereniging Bergambacht. Op het veld van Lekkerkerk werd Overmaas in de finale van de nacompetitie met 3-1 verslagen. Dat betekent dat Bergambacht nu eindelijk promoveert naar de derde klasse.

Twee vanwege corona niet uitgespeelde competities niet meegeteld, speelde het vlaggenschip van Bergambacht zaterdagmiddag voor de derde keer in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De twee eerdere finales moest Bergambacht het onderspit delven, beide keren tegen Lekkerkerk. Uitgerekend op het veld van Lekkerkerk moest het dit keer gebeuren tegen Overmaas.

Een grote blauw/zwarte supportersschare was op de fiets naar Lekkerkerk getogen om het elftal aan te moedigen. Al na twee minuten spelen kwam Bergambacht op voorsprong door een doelpunt van Toine Schmidt. Gesteund door de voorsprong kwam de formatie van trainer Jerry de Groot lekker in het spel en in de 37e minuut was het Luuk Botter die de 2-0 aantekende.

Na rust keek Bergambacht de kat uit de boom en ging het meer op de counter spelen. Halverwege de tweede helft kreeg Bergambacht een strafschop. Deze werd benut door Max Bakker en maakte 3-0. Dat Overmaas in de laatste tien minuten nog een doelpunt maakte, was slechts voor de statistieken. Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los en kwam het besef dat het nu wel gelukt is, promotie naar de 3e klasse is een feit.