Archieven

Dit bericht is 1320 keer gelezen

SCHOONHOVEN/ OUDERKERK AAN DEN IJSSEL-  Twee sportclubs uit de gemeente zijn benoemd tot VriendenLoterij Club van de Week. Het gaat om voetbalvereniging Spirit en voetbalvereniging Schoonhoven. Beide clubs ontvangen een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij.

VV Spirit investeert het geld in faciliteiten en speel- en trainingsmogelijkheden. VV Schoonhoven kan extra trainingsmateriaal voor de jeugd aanschaffen.

”Het zijn best lastige tijden voor verenigingen momenteel. Hoge energieprijzen en inflatie zorgen ervoor dat we behoorlijk ons kostenbudget overschrijden. Toch willen we graag het voetbalproduct blijven aanbieden zoals we dat altijd gedaan hebben, en geen concessies doen aan de faciliteiten en speel- en trainingsmogelijkheden van onze (jeugd-)leden. Deze bijdrage van de Vriendenloterij helpt ons hierbij”, zegt Henk Lammertse, voorzitter voetbalvereniging Spirit.

Tekst gaat verder onder foto

Jolanda de Bruijn, secretaris voetbalvereniging Schoonhoven: ”Onze club bestaat al 120 jaar dus dat we nu Club van de Week zijn, vinden we erg bijzonder. We willen graag extra trainingsmateriaal voor de jeugd aanschaffen. Daarnaast zat er nog een gat in de begroting voor een nieuwe ballenopslag. Dankzij dit bedrag is de begroting rond en kan het op zeer korte termijn gerealiseerd worden.”

Clubs van de Week
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Foto’s: Tjarko Hazewinkel 

Dit bericht is 1320 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief