Archieven

Dit bericht is 946 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- VV Spirit gaat een 3-jarige samenwerking aan met Feyenoord Academy op het gebied van jeugdopleidingen. VV Spirit is de elfde amateurvereniging die gaat samenwerken met Feyenoord. Vertegenwoordigers van beide clubs tekenden vandaag op Varkenoord de overeenkomst.

“We zijn erg blij dat we met VV Spirit de elfde amateurclub aan ons bestand van Academy Partners hebben weten te binden”, vertelt Remco Heerkens, Coördinator Academy Partners van Feyenoord. “Met ruim 1200 leden is VV Spirit de grootste vereniging van de regio Krimpenerwaard en beschikken zij over meer dan 130 jeugdtrainers. Naast een grote jeugdopleiding onderscheidt de club zich tevens met een uitgebreide meiden- en vrouwenafdeling. We streven er als Feyenoord Academy naar om een mooie bijdrage te leveren aan de ontwikkeling hiervan.”

“Middels deze samenwerking willen we een volgende stap zetten in de professionalisering van onze opleiding”, zegt Bas Jonker, Algeheel Jeugdcoördinator van VV Spirit. “De support die Feyenoord geeft voor het opleiden van kader is een van de pijlers die voor ons belangrijk is. Wat een extra dimensie aan de samenwerking geeft is de opleiding en goede organisatie die Feyenoord op het gebied van vrouwenvoetbal heeft. Wij hebben op dat gebied een zelfde soort proces doorlopen en willen hier graag veel van opsteken.”

Academy Partners
Feyenoord Academy werkt binnen Rotterdam en daarbuiten nauw samen met een netwerk van Academy Partners om jeugdvoetbal in de regio te stimuleren. Door de uitwisseling van kennis en de constructieve verstandhouding tillen Feyenoord Academy en haar partnerclubs het opleidingsklimaat voor jeugdspelers naar een hoger niveau.

Feyenoord Academy heeft op dit moment in totaal elf Academy Partners: Alphense Boys (Alphen aan den Rijn), BVV Barendrecht (Barendrecht), FC ’s-Gravenzande (’s-Gravenzande), HV & CV Quick (Den Haag), RBC Roosendaal (Roosendaal), SC Feijenoord (Rotterdam), SV Oranje Wit (Dordrecht), VV Spijkenisse (Spijkenisse), Spartaan’20 (Rotterdam), JVOZ (Vlissingen) en VV Spirit (Ouderkerk aan den IJssel).

Dit bericht is 946 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief