Archieven

Dit bericht is 826 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Afgelopen zaterdag is v.v. Spirit van start gegaan met het door de KNVB geïnitieerde programma om meer vrouwen in voetbaltechnische functies te krijgen. “Als club zijn we trots dat we in de afgelopen 10 jaar in staat zijn geweest om onze vereniging uit te breiden met een bloeiende meiden- en vrouwenafdeling. We zijn in totaal nu met 1.250 leden waarvan circa 250 meisjes en vrouwen!”

Maar Spirit gaat niet alleen voor meer voetballende leden, maar ook voor meer vrouwelijke trainers, scheidsrechters en bestuursleden. In verhouding tot het groeiend aantal vrouwelijke voetballeden, zien zij dat het aantal vrouwen in voetbaltechnische functies achterblijft. Landelijke cijfers uit 2018 van de KNVB laten zien dat 1,8% van de trainer/coaches met een licentie, vrouw is.

Daar wil de KNVB wat aan doen! De komende jaren wil de KNVB verenigingen helpen om deze uitdagingen met succes aan te gaan en een inclusieve norm bij verenigingen te versterken, door een duurzaam maatwerk programma aan te bieden. “En daar doen wij vanuit Spirit als toonaangevende voetbalclub in de regio Krimpenerwaard graag aan mee!”

‘Vrouwen met spirit!’
Zaterdag 18 februari was voor Spirit de officiële start van de campagne. Met een vlammend betoog door voorzitter Henk Lammertse en het onthullen van het speciaal ontworpen logo en de slogan: ‘Vrouwen met spirit: word trainer!’ door de aanvoerders van het eerste mannen- en vrouwenteam van Spirit (Tim de Vaal en Tess Jonker). Waarna er stevig werd geflyerd en gesproken met potentiële kandidates langs de lijn.

“Vanaf 1 april beginnen we bij v.v. Spirit in samenwerking met de KNVB met het opleiden en begeleiden van een nieuwe groep vrouwen voor onze technische staf. Vrouwen die het leuk vinden om met elkaar jongens en meisjes doordeweeks te trainen en/of op zaterdag te leiden. Het doel is om in het volgende seizoen 2023-2024 veel nieuwe vrouwelijke gezichten op de velden te hebben staan, die een bijdrage willen leveren aan het met plezier beter leren voetballen van onze jongens en meisjes.”

Geïnteresseerd? 
Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u de website van Spirit raadplegen of contact opnemen met Robert-Jan Snijders, bestuurslid Voetbalzaken Vrouwen bij v.v. Spirit (voetbalzaken-vrouwen@vvspirit.nl).

Dit bericht is 826 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief