Dit bericht is 2882 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in de raad van Krimpenerwaard noemt de mogelijke plannen om dicht bij de gemeentegrens van de Krimpenerwaard een windmolenpark te plaatsen ‘een ramp’. De partij vreest een ernstige aanlag op het cultuurlandschap en natuur door horizonvervuiling, lawaai en slagschaduw.

In het kader van de Regionale Energie Transitie wil de regio U16, waartoe onder andere ook Lopik behoort, de bouw van grote windturbines realiseren in de Zuidzijderpolder tussen Cabauw en Polsbroek. Er zou sprake zijn plaatsing van zes tot acht windturbines van 200 meter hoog.

Raadslid Marco Oudshoorn: “Ter vergelijk, de kerktoren van Cabauw is 57 meter hoog en de Bartholomeustoren in Schoonhoven 75 meter. De polder is geen grondgebied van de gemeente Krimpenerwaard, maar de impact zoals het lawaai en het aantasten van het eeuwenoude cultuurlandschap, raakt onze gemeente wel. Deze plannen zijn in concept, maar worden wel benoemd.”

De VDD vraagt het college contact op te nemen met gemeente Lopik om zich op de hoogte te laten brengen van de ontwikkelingen.

Dit bericht is 2882 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op VVD noemt windmolenplannen ‘ramp’

  • Waarom worden er nog niet standaard zonnepanelen op nieuwbouw geplaatst?
    Lijkt mij een goed alternatief voor een windmolenpark.
    Geen lawaai, geen landschapsvervuiling , maar wel veel groene energie.
    Misschien dat zonnepanelen dan collectief ook goedkoper kunnen?

  • HELEMAAL MEE EENS. Ga uit van zonnepanelen in plaats van windmolens , maak hiervoor maximaal gebruik van prive daken, boerderijen en hun bijgebouwen en niet gebruikte gronden en voor de spreiding op vrijwillige basis en met een jaarlijkse vergoeding landbouwgronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief