Archieven

Dit bericht is 2146 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Lange afstand wandelaars nemen onze mooie gemeente steeds vaker op in hun route. Een paar weken geleden doorkruiste schrijfster en avonturierster Tamar Valkenier met haar kameel Einstein de polder van Bergambacht naar Moordrecht om haar boek te promoten en dit weekeinde zetten Angela Gielen en Joop Halma voet aan wal in Krimpen aan de Lek om de Krimpenerwaard later op de dag weer te verlaten richting Capelle aan den IJssel.

De etappe door de Krimpenerwaard is onderdeel van een voetreis door Nederland die in totaal zevenhonderd kilometer omvat. Op 4 augustus begonnen zij in hun woonplaats Asten in het oosten van Noord-Brabant waar zij op 26 september weer hopen terug te keren. Per dag leggen zij gemiddeld zo’n twintig kilometer af, onderbroken door een aantal rustdagen. Overnachten doen zij op campings of, zoals gisteren in Nieuw-Lekkerland, bij vrienden. De tocht voert verder via het Westland naar de kust, dan ‘omhoog’ naar Den Oever waar hen de oversteek over de Afsluitdijk wacht om via de westkust van Friesland, Overijssel, Gelderland en de Noord-Brabantse Peel huiswaarts te lopen.

Een hele opgave, zo lijkt het. Normaal gesproken maken ze lange fietstochten, met name door Azië, maar daar is door corona vorig jaar en dit jaar niets van gekomen. Joop en Angela zijn dus wel wat gewend en, zoals ze zelf zeggen, van het sportieve type.

Stichting Asian Kidz Support
Tijdens hun reizen door Azië werden ze meer dan eens geraakt door de situatie waarin kansarme kinderen in onder meer Thailand, Laos en Vietnam verkeren en besloten zich in te zetten om hen betere vooruitzichten te bieden. Ze zagen hoe lokale instanties met beperkte middelen probeerden die kinderen huisvesting, onderwijs en een sociale leefomgeving te geven maar daar door gebrek aan geld lang niet altijd in slaagden.

Joop en Angela wilden daar iets aan doen. In 2009 richtten zij de Stichting Asian Kidz Support op met als doel in Nederland fondsen te werven voor financiering en ondersteuning van (kleinschalige) projecten die de opvang en levensverbetering van kansarme kinderen in Azië ten goede komen.

Asian Kidz Support tracht dit doel te bereiken door donatie aan projecten en activiteiten (projectsteun), het verstrekken van materialen en grondstoffen die ter plaatse worden ingekocht, waar mogelijk samen te werken met andere organisaties die in de regio actief zijn en zelf regelmatig contact te hebben of op bezoek te gaan bij de voor de uitvoering van de projecten verantwoordelijke personen. Door hun aanpak, waaronder minimale organisatie- en administratiekosten, slaagt de stichting er in maar liefst 97% van de ontvangen gelden aan hun projecten te kunnen besteden.

Omdat ze dit jaar weer niet naar Azië konden afreizen besloot het tweetal hun wandeltocht door Nederland te gaan maken. Het doel daarvan is Asian Kidz Support breed onder de aandacht te brengen en het aantal donateurs te vergroten. “Want ook wij zijn door corona een beetje van de radar verdwenen en de inkomsten zijn geslonken.” Tijdens hun tocht spreken Joop en Angela met veel mensen, doen hun verhaal, strikken de lokale pers voor een bericht en laten zo een spoor van bekendheid na, die ongetwijfeld tot een mooi resultaat leidt. “Dat is de eerste anderhalve week al gebleken.”

Asian Kidz Support biedt verschillende mogelijkheden om hun doelen te ondersteunen. Mensen kunnen zich aanmelden als regelmatige donateur, middelen ter beschikking stellen of éénmalig een bedrag schenken.

Mee wandelen mag
Belangstellenden kunnen tegen betaling van vijftien euro een dag meelopen met Joop en Angela en mensen kunnen tot aan het einde van de wandeltocht een bedrag per gelopen kilometer sponsoren. Alle informatie is te vinden op www.asiankidzsupport.nl. “Meedoen op wat voor manier dan ook is de moeite waard”, besluiten de gedreven wandelaars. “Er is daar nog zoveel nodig om kinderen een eerlijke kans te bieden.”

Dit bericht is 2146 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief