Archieven

Dit bericht is 12702 keer gelezen

HAASTRECHT- Speeltuin De Kleine Betuwe is al meer dan tien jaar gesloten. Het was een begrip in Haastrecht en wijde omgeving en dit met name door de grootste trekpleister: Het watervliegtuig De Pelikaan. Nu er op de plaats van de speeltuin een deel van een nieuwe woonwijk zal verrijzen was dit voor een aantal inwoners van Haastrecht reden om het vliegtuig te redden.

Zaterdag 8 oktober werd het door de tand des tijds aangetaste vliegtuig weggehaald uit de voormalig speeltuin. Het zal na een grondige restauratie een nieuwe plaats krijgen bij Grandcafé Concordia in Haastrecht.

“We gaan het vliegtuigje nu naar de opslag brengen en hem stukje voor stukje restaureren. Dat gaan we doen met vrijwilligers, maar daar hebben we wel wat centjes voor nodig. Daarvoor gaan we binnenkort een crowdfundingsactie doen”, vertelt Rob van Zuijlen, een van de initiatiefnemers.

‘Kindje van Haastrecht’
De speeltuin de Kleine Betuwe was een begrip in de regio. “Het was de enige grote speeltuin in de buurt”, zegt Frank Smit, een van de initiatiefnemers. “Ook schoolreisjes gingen naar de speeltuin in Haastrecht. Het zou doodzonde zijn als zoiets verloren gaat.”

Mevrouw Bolk-Wildschut, eigenaresse van speeltuin De Kleine Betuwe, kwam afgelopen zaterdag speciaal naar Haastrecht om met eigen ogen te kunnen zien hoe het Vliegtuig werd weggehaald. “Dit vliegtuig is een kindje van mijn man geweest. Maar het is eigenlijk ook wel het kindje van Haastrecht. Als je zegt Haastrecht dan weet niemand waar het is, maar iedereen kent De Kleine Betuwe met het vliegtuig door het water. Ik vind het heel fijn dat ze hem op gaan knappen.”

Foto’s: Janet de Graas
Historische foto’s: Historische Vereniging Haastrecht

Dit bericht is 12702 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief