Archieven

Dit bericht is 3038 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- In zijn dagelijks leven is Hans Versluijs werkzaam in de zorg en in zijn vrije tijd is hij veelvuldig bij RTV Krimpenerwaard te vinden. Niet zozeer achter de microfoon of voor de camera, dat gebeurt nog maar zelden.

Hans is secretaris en vervult alle taken die bij die functie horen, zoals verslagen maken van vergaderingen, de inkomende post (tegenwoordig veelal via de mail) beantwoorden of naar de juiste personen sturen en de schriftelijke communicatie met allerlei instanties verzorgen.

Daarnaast is Hans verantwoordelijk voor het beheer van de kabelkrant en de website van de omroep. De kabelkrant is in technisch opzicht onlangs vernieuwd waardoor berichten die op de website en sociale media worden geplaatst rechtstreeks kunnen worden doorgezet. Dat scheelt de redactie veel dubbel werk.

De kabelkrant is onder meer bij Ziggo en KPN via het eigen televisiekanaal door de mensen thuis te ontvangen. “Bekend is dat veel mensen regelmatig afstemmen op dat kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de Krimpenerwaard”, weet Hans.

Tussen de berichten door worden de wekelijkse videofilms die door de televisie worden gemaakt, vier keer per dag herhaald. Bezoekers die de kabelkrant lezen ontvangen op de achtergrond ook nog rechtstreeks de radio-uitzendingen van dat moment. Kortom, een multi medium die kabelkrant van RTV Krimpenerwaard.

Het vullen van de website met nieuws en aankondigingen is een taak van de redactie in de persoon van Billie Twigt. Hans en de technische man Thijs Geurts bepalen de uitstraling en verzorgen de technische kant van het beheren van de site.

In het kader van het vormen van een streekomroep die wordt gevormd door RTV Krimpenerwaard en vijf andere lokale omroepen in de omgeving, is Hans met enkele collega’s druk met het ontwerpen en inrichten van een nieuwe website die de naam RTV Midden Holland gaat krijgen.

De website www.rtvmiddenholland.nl zal vanaf 1 juni online staan. Bezoekers die de site openen kunnen vanaf de hoofdpagina doorklikken naar één van de deelnemende omroepen en dus ook naar de eigen pagina van RTV Krimpenerwaard.

Maar ook een kijkje nemen bij het laatste nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Oudewater, Waddinxveen of Woerden. “We lopen daarmee ruimschoots vooruit op de plannen van de overheid om de honderden lokale omroepen in Nederland te bundelen tot niet meer dan tachtig streekomroepen die voor wat betreft de verspreiding van nieuws breder professioneler moeten gaan opereren.”

De bedoeling is dat de lokale omroepen vanaf i januari 2027 opgaan in streekomroepen en door het rijk worden gefinancierd en begeleid. “Met deze nieuwe website zijn we daar nu al behoorlijk ver mee.”

Dit is een artikel uit de RTV Krimpenerwaard krant die onlangs is uitgebracht

Dit bericht is 3038 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief