Archieven

Dit bericht is 779 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen SVS met 3-0 gewonnen. In tegenstelling wat de uitslag doet vermoeden, ging het bij de Ouderkerkers vrij moeizaam. Spirit is de laatste weken niet in vorm.

Zo werd op eigen veld onnodig verloren van Pelikaan (0-1) en werd het afgelopen dinsdag via strafschoppen uitgeschakeld in de beker door Capelle 2. Tegen degradatiekandidaat Slikkerveer werd nog wel ruim gewonnen, maar overtuigend was het spel niet.

Toch koos trainer Richard van Cappellen voor nagenoeg dezelfde elf als de afgelopen weken. Jochem Schrader mocht zijn basisdebuut maken. De licht geblesseerde Robbin Brouwer begon op de bank. De hekkensluiter van de competitie zou de ideale tegenstander moeten zijn om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken.

Eerste helft
Maar ook tegen SVS wilde het met name de eerste helft niet echt lukken. Het was SVS dat de eerste grote kans kreeg om de score te openen. Keeper Patrick Bom voorkwam met de voet de tegentreffer. Spirit creëerde weinig kansen in de eerste helft. Een vrije trap van Niels de Vries kwam te makkelijk in de handen van de keeper en Lukas Bos kopte uit een corner net over.

SVS daarentegen kopte uit een vrije trap ook net over en zag een schot net naast gaan. Halverwege de eerste helft moest Patrick Bom twee keer goed in actie komen. Uit een corner werd hij bijna verrast toen de bal in één keer bij de eerste paal het doel in dreigde te gaan. De corner die volgde moest hij met de vuist onderscheppen voordat een SVS speler van dichtbij kon inkoppen.

Tweede helft
Na een kwartier in de tweede helft, waarin Lukas Bos over kopte, werd het een en ander omgezet bij Spirit. Robbin Brouwer kwam er in voor Timme van Hof, waardoor Jochem Schrader naar zijn vertrouwde rechtsback positie verhuisde en kwam Christian Schrader erin voor Lukas Bos. Ruben Slooff nam plaats in de spits. Spirit kreeg meer het heft in handen. SVS kwam aanvallend niet gevaarlijk in het spel voor.

Na 70 minuten werd de ban gebroken. Een corner werd in eerste instantie door Ruben Slooff op de lat gekopt. In de scrimmage voor het doel moest nog op de doellijn gered worden. De inzet die volgde werd door Jochem Schrader ingekopt: 1-0.

Nadat Ruben Slooff eerst naast kopte en een voorzet van Christian Schrader net te hard was voor de vrijstaande Tjerk de Kogel was het in de 80e minuut Ruben Slooff die de bevrijdende 2-0 inschoot. Vlak voor tijd scoorde de spits ook nog de 3-0.

SVS, dat nog dicht bij een doelpunt was (zijnet), mocht blij zijn dat het de wedstrijd met elf man mocht uitspelen. Christian Schrader werd op volle snelheid onderuit gehaald. De scheidsrechter besloot de aktie met geel te bestraffen. Maar niemand zou een andere kleur bekritiseren. Christian Schrader ging nog verder, maar moest later toch geblesseerd gewisseld worden.

Volgende week
Volgende week staan een aantal toppers op het programma. Koploper Sparta (4-3 winst op Alexandria’66) gaat dan op bezoek bij Nieuwerkerk. Na de 0-3 overwinning bij Hillegersberg staan de Nieuwerkerkers op de tweede plaats, twee punten achter Sparta.

Spirit staat met VVGZ (2-0 winst op Heinenoord) op een gedeelde derde plaats. Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Heinenoord, dat één punt minder heeft dan de Ouderkerkers. Het verschil met Sparta is nog steeds drie punten.

Tekst: Eric de Vendt