Archieven

Dit bericht is 1029 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:

Vanaf aanstaande dinsdag zullen de buienwolken zoals op deze foto van de polder ten westen van de Bilwijkerweg tussen Stolwijk en Haastrecht weer veelvuldig te zien zijn. Typisch Hollands weer staat op het programma vanaf dinsdag.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Vanmorgen hadden wij in de Krimpenerwaard geluk door een opkomende zon die niet werd gehinderd door mist, die in andere gebieden in Nederland nadrukkelijk aanwezig is. Wij kunnen de gehele dag genieten van een zonnige en rustige herfstdag en doordat de wind zwak blijft voelt het in het zonnetje warmer aan dan de maximaal te verwachten 13 graden. De komende nacht gaat het opnieuw sterk afkoelen en kan er wat mist ontstaan, hoewel de aangevoerde lucht in de nacht iets droger is. Toch zal ook morgen met name de zon de hoofdrol spelen, maar omdat er iets meer wind staat voelt de temperatuur iets lager aan, terwijl het gewoon 12 graden wordt. Maandag zullen we de laatste dag in deze cyclus op kunnen tekenen met flink wat zon, al komt er vanuit het zuiden wel wat meer bewolking, maar blijft het tot de avond droog bij een temperatuur van ongeveer 11 graden. Later in de avond kan dan de eerste regen vallen. Regen die we zeker op dinsdag zullen krijgen in de vorm van een aantal buien die vanuit het westen worden aangevoerd. De wind gaat hierbij iets opsteken  en dat maakt het voor het gevoel wat “waterkoud” ondanks de verwachting dat het ongeveer 12 graden kan worden.

Algemene weersituatie:

Een krachtig hogedrukgebied boven Centraal Europa bepaalt tot en met maandag ons weer. Dit hogedrukgebied is echter niet stationair, waardoor de invloed op ons weer steeds een beetje minder wordt. Vanaf aanstaande dinsdag komen wij meer onder invloed van een westcirculatie die op gang wordt gebracht door een reeks van depressies op de Atlantische Oceaan. Depressies die behoorlijk actief zijn en ook worden aangevuld met nieuwe exemplaren. De bron voor deze grote activiteit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de scherpe koude inval in Canada en het noorden van de Verenigde Staten. Deze koude lucht schampt tegen de warme Golfstroom en vormt de kraamkamer van venijnige storingen op Atlantische Oceaan.

Lange termijn:

Het hogedrukgebied dat nu boven Centraal Europa ligt, stroomt wel door naar Scandinavië, maar lijkt te weinig in te kunnen brengen tegen de krachtige westelijke stroming. Toch komt de “weerkaart” in beweging en dat geeft hoop voor de winterliefhebbers. Met de verschillende modellen naast elkaar is er feitelijk geen enkel model dat op een serieuze koude inval stuurt. De koude die zich in eerste instantie aan het einde van de maand leek op te bouwen beperkt zicht tot Scandinavië.

Dit bericht is 1029 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief