Archieven

Dit bericht is 772 keer gelezen

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Het gevecht tussen zachte lucht uit het zuidwesten en koude lucht vanuit Scandinavië vindt precies boven Nederland plaats. Het noordoosten van Nederland heeft ook nu al een temperatuur die een aantal graden lager ligt en dit verschil wordt de komende dagen allengs groter. De komende nacht klaart het ook boven de Krimpenerwaard op, maar zal de temperatuur niet heel veel dalen. Morgen begint de dag droog, maar met de zuidwestelijke stroming wordt onstabiele lucht aangevoerd waar met name in de middag buien ontstaan. Tegelijkertijd wordt de koude lucht steeds verder naar het zuiden geduwd wat voor een vrij zeldzame windsprong zal zorgen. Een winsprong is een overgangslijn van twee luchtsoorten waarbij de wind plotseling draait. In dit geval draait de wind naar noordoostelijke richting en begint de verdere afkoeling. De scheidingslijn op zich zorgt voor neerslag boven de Krimpenerwaard. Neerslag die ook in de nacht naar zaterdag nog kan vallen. Uiteindelijk wordt het zaterdagochtend droog en komt er veel drogere lucht ons land binnen, waardoor de opklaringen voor een koud maar vriendelijk weerbeeld gaan zorgen. De temperatuur komt in de middag niet veel hoger dan een graad of 3. De nacht die volgt is koud met in de Krimpenerwaard lichte vorst, maar ook een snelle temperatuurstijging op zondagochtend, waardoor uitslapers niet zullen meekrijgen dat het heeft gevroren. Zondag zal het in de loop van de ochtend gaan regenen, waarbij later buien ontstaan en de temperatuur oploopt tot 7 graden.  De dagen die volgen geven een wisselvallig weerbeeld bij een normale temperatuur van 7 a 8 graden overdag . Dinsdag lijkt de dag met de meeste kans op zonneschijn, terwijl alle dagen rekening moet worden gehouden met wat neerslag.in de middag zal l

Algemene weersituatie:

“Koning Winter” doet de komende dagen ook in de Krimpenerwaard een klein speldeprikje laten zien van wat winterweer. De opmaak hier naar wordt veroorzaakt door een koude putje boven Polen en een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië enerzijds en een venijnige depressie boven de Noordzee. De koude lucht wordt door het hogedrukgebied feitelijk naar het zuiden geduwd en botst hierbij op de warme lucht in onze omgeving. Deze frontlijn zorgt voor een markant afgebakende lijn die vanuit het noorden tot en met zaterdag steeds een beetje meer naar het zuiden schuift. Aan de warme kant is er veel bewolking en valt er regen en aan de andere kant is het helder en schijnt de zon. Net onder het scheidingsvlak zou er een paar vlokjes sneeuw of onderkoelde regen kunnen vallen. Vanaf zondag vroeg neemt een omvangrijke storing het heft weer in handen en komen wij onder een strakke zuidwestelijke stroming te liggen. Wat volgt is een week met wisselvallig weer, waarbij de temperatuur overdag rond de +8 graden ligt.

Lange termijn:

De verschillende modellen hebben moeite met het vinden van een tendens op de langere termijn. Zag het er een aantal dagen geleden nog naar uit dat er begin december een serieuze koude aanval zou kunnen komen, is daar nu weinig aanknoping op te vinden op de weerkaarten. Doordat met name de straalstroom de komende weken langzaam maar zeker naar het noorden verplaatst en meer boven onze omgeving ligt, wordt de kans dat een hogedrukgebied het bij ons voor het zeggen krijgt steeds kleiner. De depressieactiviteit bij IJsland wordt significant groter en dat is slecht nieuws voor de schaatsliefhebber.

Dit bericht is 772 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief