Archieven

Dit bericht is 722 keer gelezen

Stolwijk, 23 september 20.30 uur

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: De verwachte weerkaart voor dinsdag 26 september 2023.

Algemene weersituatie:

De koude trog die bij ons de afgelopen dagen het onstabiele weer heeft veroorzaakt trekt in de nacht naar zondag in noordoostelijke richting weg. Tegelijkertijd bouwt zich boven onze omgeving een rug van hoge luchtdruk op die langzaam oostelijke beweegt, terwijl de luchtdruk verder stijgt en het een zelfstandig hogedrukgebied vormt. Voor ons betekent dit dat de storingen van depressies tijdelijk ons land niet kunnen bereiken en we een aantal droge, redelijk zonnige dagen tegemoet kunnen zien. Op woensdag gaat een actieve storing dit rustige weer verstoren en belanden wij weer in een wisselvallige periode.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Met het stijgen van de luchtdruk en dus een dalende luchtbeweging zal de bewolking snel worden aangepakt. Voor de Krimpenerwaard betekent dit op zondag nog wat restanten van bewolking, die in de middag zijn opgelost en de zon uitbundig kan schijnen bij een temperatuur van circa 20 graden. Evenals zondag blijft het op maandag en dinsdag ook droog en kan de temperatuur onder aanvoering van de zon tot boven de 20 graden oplopen. Bij maar weinig wind voelt dit als nazomerweer, zeker in combinatie met de relatief iets hogere luchtvochtigheid. Met het naderbij komen van een actieve storing  ten zuiden van Ierland in de nacht van dinsdag op woensdag neemt de wisselvalligheid snel toe. Woensdag kan het nog wel een graad of 19 worden maar kunnen we ook weer de eerste buien verwachten, die in de dagen erna alleen maar talrijker zullen worden. Doordat de wind gaat toenemen uit westelijke richting gaat het kwik een aantal graden inleveren en wordt het aan het einde van de week niet warmer dan een graad of 17.

dag datum weerbeeld wr wind Bft max.temp min.temp neerslag mm
zondag 24-sep In de ochtend nog wat bewolking, sterk oplossen en zonnig in de middag. Droog. zuid-zuidwest 3 Bft 20 14 0
maandag 25-sep Zonnig met in de avond wat bewolking als gevolg van temperatuursamplitude zuid-west 3 Bft 21 13 0 mm
dinsdag 26-sep Zonnig met in de avond toenemende bewolking. Droog zuid-zuidoost 3 Bft 21 13 0 mm
woensdag 27-sep In de nacht al mogelijk een bui, gevolgd door opklaringen in de ochtend. Aan het einde van de middag regen en toename van de wind. zuidwest 3-5 Bft 18 14 1-2 mm
donderdag 28-sep Veel bewolking en met name in de middag flinke regenbuien. Winderig. zuidwest 3-6 Bft 18 15 12-15mm
vrijdag 29-sep Paar opklaringen en kleine buitjes. Afnemende wind west 2-4 Bft 17 13 1-2 mm
zaterdag 30-sep Bredere opklaringen, maar met name in de middag kans op paar buien. west 2 Bft 17 10 0-1 mm

 

Lange termijn:

De wisselvalligheid lijkt ook bij de start van oktober door te zetten. Er is echter ook een interessante ontwikkeling, waarbij opnieuw een oude tropische storm een rol kan spelen. Dit inmiddels getransformeerde systeem lijkt vanaf zondag 1 oktober opnieuw de zuidelijke stroming aan te jagen, waardoor de temperatuur weer kan gaan stijgen tot boven de 20 graden in de eerste week van oktober. Of dit concretere vormen gaat aannemen leest u hier de komende dagen.

 

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 722 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief