Archieven

Dit bericht is 810 keer gelezen

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:  In de Alpen is het ook veel te warm, met een vorstgrens die gaat stijgen tot boven de 3.000mtr!

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

De komende dagen lijkt het meer op de start van het herfstseizoen door perioden met regen, buien, veel wind en te hoge temperaturen.

Vandaag, met name in de ochtend, langdurige motregen bij een aantrekkende zuidwestelijke wind en maximumtemperatuur van + 10 gaden. Na een kort droger intermezzo in de middag volgt er een nieuw neerslaggebied dat in de nacht naar donderdag een buiig karakter heeft. Een klap onweer behoort zelfs tot de mogelijkheden. Donderdag overdag mogen we een paar opklaringen verwachten, maar dat is dan meer tussen de buien door, bij een opnieuw stevige wind tot 5 bft boven de Krimpenerwaard. Opnieuw wordt het +10 graden en is het veel te zacht voor de tijd van het jaar. Het kan echter nog gekker, want vrijdag en zaterdag gaat de temperatuur nog iets verder omhoog en lijkt het op Oudejaarsdag ook in de Krimpenerwaard zelfs +15 graden te gaan worden. Is er op vrijdag nog een klein kansje dat we de zon even zien, lijkt deze kans voor de laatste dag van het jaar minimaal en waar het vrijdag nog zo nu en dan even droog is, wordt het zaterdag een kletsnatte dag. De wind blijft stevig doorwaaien en ook tijdens de jaarwisseling staat er nog steeds 4 bft op de meter. Uitkijken dus met alles wat de lucht in wordt geschoten. Het nieuwe jaar begint zoals 2022 eindigt, met regen en hoge temperaturen tot 14 graden. De wind gaat gelukkig dan wel iets afnemen. Langzaam maar zeker komen we daarna in een rustiger weerbeeld terecht, maar is er absoluut nog geen zicht op winterweer.

Algemene weersituatie:

De extreem koude lucht aan de overkant van de Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat de depressie activiteit op de Atlantische Oceaan ontzettend hoog is. Koude lucht van het continent botst tegen de relatief warme lucht van de Golfstroom en zorgt zo voor de ideale “kraamkamer” van lagedrukgebieden. Met een goed ontwikkelde straalstroom, die op de normale hoogte qua hoogtegraad ligt, hoeven wij “voorlopig” dan ook niet op winterweer te rekenen. In de eerste week van januari ontwikkeld zich boven Centraal Europa wel een hogedrukgebied, die voor iets rustiger weer zorgt, doordat het zwaartepunt van de fronten ten noorden van ons gaan passeren.

 

Lange termijn:

Het geduld van de winter- en/of schaatsliefhebber wordt verder op de proef gesteld, want 2023 gaat voorlopig op de zachte stand verder. De luchtdrukstijging boven Centraal Europa zorgt feitelijk voor een blokkade van kou uit het noordoosten, die steeds verder wordt terug gedrongen. Rond 12 januari liggen de temperaturen in Zuid-Scandinavië over een groot gebied zelfs boven het vriespunt. Voordat we uit die hoek kou mogen verwachten, die zich dan eerst weer moet opbouwen, komt februari al snel dichterbij.

Volgend weerbericht: ivm korte vakantie kunt u het volgende weerbericht op zaterdag 31 december verwachten.

Dit bericht is 810 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief