Archieven

Dit bericht is 808 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Algemene weersituatie:

Aan storingen is er op dit moment geen gebrek op de Atlantische Oceaan en uiteindelijk zijn dat de gebieden die bij ons voor een weersomslag gaan zorgen. Bij depressies horen fronten, scheidingslijnen van verschillende luchtsoorten, en daar gaan we er de komende dagen een aantal van over ons heen krijgen. Hogedruk die deze gebieden op afstand kan houden is vrij ver van ons verwijderd, waardoor het gedaan is met het rustige weertype van de afgelopen dagen. Het groter worden van de drukverschillen zorgt ervoor dat de wind de komende dagen nadrukkelijker aanwezig zal zijn.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Vandaag is het nog een mooie herfstdag met een waterig zonnetje en een temperatuur van ongeveer 16 graden. Dat is natuurlijk wel een stuk lager dan de 20,4 graden die we gisteren op de thermometer zagen en daarbij komt ook nog eens dat in de middag de wind gaat toenemen, waardoor het voor het gevoel een stuk frisser is. Aan het einde van de middag en avond neemt de bewolking toe en vanavond en vannacht gaat het regenen. De verwachtte hoeveelheid zal in de Krimpenerwaard 3 mm bedragen. Dinsdag overdag hebben we te maken met een onstabiele situatie, waardoor er op de Noordzee pittige buien ontstaan die ook het land opkruipen. Boven zee is er kans op onweer en ook in de Krimpenerwaard kan er zo’n bui overkomen. De activiteit neemt boven land echter sterk af en is er zelfs ruimte voor wat zon. De temperatuur kan de 15 graden nog wel halen, wat voor woensdag en donderdag al een stuk moeilijker gaat worden. De neerslag op woensdag blijft beperkt tot een paar kleine buitjes. Op donderdag en vrijdag komen we er minder goed vanaf als er geregeld buien kunnen vallen bij een temperatuur die steeds een beetje verder zakt en op vrijdag moeite heeft op boven de 10 graden uit te komen.

Lange termijn:

De eerdere verwachting dat we rond 9 november met een groot windveld te maken zouden krijgen is met de laatste weerkaarten nog niet zo zeker. De aanloop van de 2e week van november is er echter 1 van wisselvalligheid met een buien in het komende weekend en vooral een regenachtige zondag. Voorzichtig tekent zich op de verste weerkaarten een ten zuiden van ons gesitueerd hogedrukgebied. Wanneer dit gebied zich iets in onze richting versterkt krijgen we opnieuw een zuidwestelijke stroming en kan de temperatuur weer iets oplopen.

Dit bericht is 808 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief