Archieven

Dit bericht is 1072 keer gelezen

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:  Bij de huidige temperatuurontwikkeling schieten de bollen de grond uit.

 

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Vandaag, zaterdag 7 januari en opnieuw een maximum waarde van boven de 10 graden, waarbij de toename van de wind de grootste verandering is. In de loop van vanmiddag staat er een behoorlijke bries maar blijft het tot de avond droog. In de nacht naar zondag trekt er een licht actief koufront over met instroom van koudere lucht op hoogte, waardoor een onweersklap niet geheel ondenkbaar is. Zondag overdag is er beduidend meer ruimte voor opklaringen, is de kans op een buitje in de vroege ochtend nog mogelijk maar zal het overdag toch redelijk zijn met nog wel steeds een windkracht van 4Bft. In de avond gaat het dan opnieuw regenen, welke maandagochtend de Krimpenerwaard gaat verlaten. Maandag overdag is er nog slechts een bescheiden rol voor de zon en vallen er geregeld kleine regenbuitjes bij ongeveer 10 graden. Dinsdag zal er behoorlijk wat regen vallen en kunnen we in de Krimpenerwaard zo’n 10mm aftappen. Het is grijs en bij een behoorlijke sterke zuidelijke wind voelt het ondanks de maximale waarde van 12 graden waterkoud aan. Op woensdag mogen we vervolgens weer wat opklaringen verwachten en doet de temperatuur in de loop van de dag een stapje terug, wat te maken heeft met het passeren van een koufront.

Algemene weersituatie:

Na de vorstperiode van december hebben we te maken met een constante aanvoer van depressies over de Atlantische Oceaan naar West-Europa. De grote windvelden die bij deze gebieden horen, blijven vooralsnog gelukkig bij ons verwijderd en richten zich voornamelijk op het zeegebied ten westen van Noorwegen. Door een hogedrukgordel ten zuiden van ons, die fluctueert in sterkte blijven we in combinatie met de depressies continu te maken houden met een overwegend zuidwestelijke stroming, waarbij het veel te warm is voor de tijd van het jaar. De depressie die de komende dagen het weer in Europa beïnvloed zorgt er opnieuw voor dat de koude lucht die voorzichtig terrein aan het winnen was in Oost-Europa wordt teruggedrongen. De Alpenlanden krijgen de komende dagen eindelijk weer wat sneeuw te verwerken tot zelfs onder de 1.000 meter, maar ook daar gaat de zachtere lucht vervolgens weer terrein winnen.

Lange termijn:

Ook op de lange termijn kaarten is de “winter” niet in zicht. De depressie activiteit op de Atlantische Oceaan blijft hoog en de straalstroom prominent aanwezig, waardoor wij onder invloed blijven van continu aangevoerde storingen met daarbij zachte lucht en behoorlijk wat regen. Zoals de kaarten er nu bij liggen lijkt de kans voor het ontwikkelen van serieus winterweer in januari al bekeken en is de hoop voor de schaatsliefhebbers gevestigd op februari.

Dit bericht is 1072 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief