Archieven

Dit bericht is 590 keer gelezen

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Na het passeren van een niet al te actief front vanmiddag, waaruit wel een klein beetje regen kan vallen, krijgen we vanavond en het begin van morgenochtend een opklaringsgebied over ons land. Daar hebben we weliswaar niet zoveel aan, maar doordat de bovenlucht iets warmer wordt, verwacht ik dat we morgen overdag ook zo nu en dan wat zon zullen zien. De temperatuur komt met 15 graden boven het langjarig gemiddelde uit. Aan het einde van dinsdagmiddag wordt de bewolking vanuit het westen dikker op de nadering van een actiever koufront, wat door een wisselwerking met het warme Noordzee water voor de nodige buien in de avond en nacht naar woensdag gaat zorgen. Hierbij kan onweer voorkomen en kan het plaatselijk behoorlijk intensief regenen. Woensdag overdag hebben we ook nog kans op een paar buien, maar zal in de loop van de dag de stabiliteit toenemen, waardoor er ook ruimte is voor wat opklaringen. Vanaf donderdag mogen we rekenen op een aantal mooie dagen met flink wat zon, maar doordat de wind uit zuidoostelijke richting gaat waaien, wel iets lagere temperaturen. Toch blijft het met 12 tot 13 graden normaal voor de tijd van het jaar. Onder invloed van het hogedrukgebied bestaat er een kans dat er hardnekkige mist in het weekend gaat ontstaan, waardoor de temperatuur behoorlijk getemperd kan worden. Vooralsnog denk ik echter dat de wind juist sterk genoeg is om het ontstaan van mist te voorkomen. Dit blijft echter in november altijd een onzeker factor.

Algemene weersituatie:

De depressie die de afgelopen dagen voor het regenachtige weer heeft gezorgd, trekt langzaam in noordelijke richting weg, waarbij de activiteit en de grip op ons weer minder wordt. Tegelijkertijd vormt zich boven Centraal Europa een hogedrukgebied dat via het zuiden van Scandinavië naar het oosten wegtrekt en uiteindelijk vanaf 15e de winter zijn intrede laat doen in noordwest Rusland en de Baltische Staten.

Lange termijn:

De koude lucht komt vooralsnog zeker niet in beweging naar West-Europa, want vanaf de 14e nemen depressies vanaf Atlantische Oceaan het weer in onze omgeving over. Dat luidt bij ons een periode in van wisselvallig en onstuimiger herfstweer. De weerkaarten tot en met 24 november laten vooralsnog geen ruimte voor een koude-inval.

Dit bericht is 590 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief