Archieven

Dit bericht is 1192 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: Hoge temperaturen laat bollen de grond uitschieten. Weerkaart is situatie van 11 februari om 20.00 uur

Algemene weersituatie:

Er lijkt geen einde te komen aan de trein van depressies op de Atlantische Oceaan die door de temperatuur van het zeewater steeds opnieuw energie lijken te krijgen. We zien dit proces al een aantal jaren versterken, maar zoals het dit afgelopen najaar en winter is doorgegaan doet vrezen dat stabiel en koud winterweer in ons gebied een zeldzaamheid gaan worden. De grote hoeveelheid neerslag in de afgelopen 5 maanden is zonder meer te wijten aan de afwijkende watertemperatuur. Ook de komende week liggen wij nog onder invloed van depressies en de daarbij behorende storingen. Zoals de weerkaarten er nu uitzien, zit een echte langdurige weersverbetering er ook na het volgende weekend niet in.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Ook de komende week moeten we weer rekening houden met de nodige regen. Met name woensdag, donderdag en vrijdag verlopen weer regenachtig. De temperatuur klimt naar bijzondere waarden, want donderdag kan het ook in de Krimpenerwaard 15 graden worden. De aanloop van maandag en dinsdag naar deze natte dagen verloopt iets rustiger met zelfs kans op een paar opklaringen. De temperatuur maandag en dinsdag ligt rond de 9 graden. Met name maandagmiddag kan er een bui tot ontwikkeling komen, waarbij zelfs een onweerklap mogelijk is. Vanaf woensdag dus nat en pas zaterdag weer kans op een droge dag. Helaas lijkt komende zondag opnieuw regen op het programma te hebben en lijken er een paar droge dagen te volgen. Van echt stabiel weer lijkt dan echter nog steeds geen sprake.

Lange termijn:

Met de experimentele weerkaarten tot eind februari op mijn beeldscherm kan ik niet anders concluderen dan dat de winter ook dit jaar ons land zal overslaan. Richting het einde van de maand lijkt zich een zeer diepe depressie te ontwikkelen in het zeegebied onder IJsland. Als deze ontwikkeling zich doorzet is de kans op een periode met veel wind en zelfs storm aan het einde van februari groter dan een periode van koud weer.

 

Volgende weerbericht gepland woensdag 14 februari 2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 1192 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief