Archieven

Dit bericht is 726 keer gelezen

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: De bollen kondigen vroeg voorjaar aan.

Algemene weersituatie:

De verwachtte verhoogde depressieactiviteit op de Atlantische Oceaan is bij ons goed merkbaar. Dat deze invloed niet altijd negatief behoeft uit te vallen bewijst het weerbeeld van donderdag 14 maart wanneer het voorjaar lijkt aangebroken. Echter de stabiliteit is ver te zoeken, waardoor de verschillende fronten zich snel afwisselen en binnen een tijdsbestek van 24 uur een totaal ander weerbeeld kunnen voorschotelen. Zo hebben we vrijdag de passage van een koufront met vooral in de hogere atmosfeer instroming van koude lucht om zaterdag weer getrakteerd te worden op een passage van een warmtefront met daarachter een kortstondige stijging van de luchtdruk, die op zijn beurt weer wordt gevolgd door een samensmelting van fronten op zondag. Al met al levert dit een sterk wisselend weerbeeld op. Gelukkig mogen we van dinsdag tot en met donderdag op een stabielere en rustigere situatie rekenen door een opbouwend hoog ten noorden en noordoosten van ons.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

De verwachting voor donderdag 14 maart is al een aantal dagen hooggespannen. Dit wordt met name veroorzaakt doordat al een aantal dagen op de weerkaart een zuidelijke stroming zichtbaar is. Met deze zuidelijke stroming wordt zachte lucht aangevoerd die na de passage van het warmtefront een maximumtemperatuur van 17 graden in de Krimpenerwaard mogelijk maakt. Hoewel niet de gehele dag zonnig is er voldoende ruimte voor brede opklaringen en lijkt het even voorjaar. Helaas trekt er in de nacht een koufront over en stroomt met name in de hogere atmosfeer koudere lucht binnen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat vrijdagochtend al vrij snel buien gaan ontstaan die in de loop van de dag wat steviger kunnen uitpakken bij een maximum temperatuur van 14 graden. Hierbij is een donderklap niet geheel uitgesloten. Ook in de nacht naar zaterdag blijft het niet droog maar zal er in de middag toch ook wat zon te zien zijn bij een temperatuur die inmiddels is gezakt tot rond de 10 graden. De onstabiliteit is zondag zeker niet over en lijkt de ochtend regenachtig te gaan verlopen. In de middag kan de lucht wat openbreken en door de opklaringen wordt het nog 12 graden. Met een dan nog zuidwestelijke wind stroomt ook maandag nog vochtige lucht ons land binnen en kan er in de middag weer wat regen vallen. De temperatuur wint een stukje en stijgt tot 13 graden. Vanaf dinsdag krijgen we aantal rustigere dagen omdat we net binnen de invloedssfeer van een hogedrukgebied komen te liggen. Het resulteert in minder wind en overdag hogere temperaturen tot maximaal 16 graden. In de nacht en ochtend koelt het wat meer af en kan er zeker dinsdagochtend wat mist ontstaan. De dagen erna is die kans wat kleiner, omdat er iets meer wind staat.

 

 

Lange termijn:

Na volgende week donderdag 21 maart lijkt de weersverbetering al weer ten einde en lijken opnieuw storingen ons weer te beïnvloeden. Met een langzaam naar het noordwesten draaiende wind is de kans vrij groot dat wij vanaf het volgende weekend met een flinke hoeveelheid regen rekening moeten houden. Toch zijn er de afgelopen dagen steeds meer berekeningen bijgekomen die deze verslechtering slechts een tweetal dagen laat duren om daarna een rustiger weerbeeld voor te schotelen.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling, gepland zaterdag 23 maart 2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 726 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief