Archieven

Dit bericht is 2312 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk. Zelf bekijken, dat kan:  www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Bij de foto: Weerkaart vrijdag 3 mei 2024 (bron: Bracknell)

Algemene weersituatie:

Dat was wat je noemt een abrupte afkoeling die we de afgelopen 24 uur hebben meegemaakt. Een storing ten zuiden van ons zorgde met de aanvoer van vochtige onstabiele lucht voor het ontstaan van vele buien die met name ten zuiden van de Krimpenerwaard voor behoorlijk wat neerslag hebben gebracht. Veel millimeters  daar, maar ook in de Krimpenerwaard meer dan 15 mm de afgelopen 12 uur en dat is een behoorlijke plons water. Een storing die nu nog ten zuiden van Ierland ligt en in de hogere luchtlagen extreem koude lucht bevat, gaat in de loop van zaterdagmiddag zorgen voor buien, die stevig kunnen uitpakken. Ook zondag staan we nog onder invloed van de storing maar is de activiteit al minder merkbaar in de Krimpenerwaard. Vanaf maandag gaat zich een grote verandering op de weerkaart manifesteren. Eindelijk weet een hogedrukgebied zich naar onze omgeving op te bouwen en ook in onze buurt te blijven. Hoewel de situering niet optimaal is i.v.m. de windrichting die wisselt tussen noord en noordoost krijgen we steeds stabieler weer met flink wat zon en oplopende temperaturen.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Vandaag moeten we rekening houden met zo nu en dan wat regen tot ver in de middag. Pas aan het einde van de middag ontstaan er wat opklaringen bij een maximum temperatuur van 14 graden. Morgen zaterdag begint de dag met een paar opklaringen maar al snel komt er vanuit het zuiden  wat dunne bewolking opzetten. In de loop van de middag gaan er buien ontstaan die pittig kunnen uitpakken. De temperatuur haalt maximaal de 16 graden. Op zondag hebben we een wisselend weerbeeld. We mogen opklaringen verwachten maar moeten ook rekening houden met een paar buien, als aan het begin van de middag een frontje over ons trekt. Vanaf maandag bouwt zich hoge druk op en dat merken we direct aan de stijgende temperaturen tot 18 graden, omdat er meer ruimte is voor de zon. De opbouw naar een stabiele situatie gaat gestaag door en daar kunnen we tot in het volgende weekend van profiteren. Dinsdag en woensdag hebben we zonnige perioden bij ongeveer 17 graden en blijft het droog. Op Hemelvaartsdag is het redelijk zonnig en droog bij weinig wind en een maximumtemperatuur van net onder de 20 graden. Vrijdag is een vergelijkbare dag maar is de kans op iets meer bewolking wat groter door een meer noordelijke wind bij maximaal 18 graden.

 

 

 

Lange termijn:

Na het weekend van 11 en 12 mei trekt het hogedrukgebied zich in zuidelijke richting terug, waardoor een depressie ten zuiden van IJsland zich naar onze omgeving uitbreid. De wisselvalligheid neemt dan ook snel toe en er gaat weer regen vallen bij een westelijke stroming. Ook de temperatuur zal een stap terug moeten doen en komt rond de 16 graden te liggen. De weerkaarten voor de aanloop van Pinksteren geven in eerste instantie regen tot op de zaterdag ervoor. Er lijkt zich echter met Pinksteren een stevige rug van hoge luchtdruk te gaan ontwikkelen wat  een duidelijke weersverbetering zal geven.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling onder voorbehoud gepland dinsdag 7 mei  2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 2312 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief