Archieven

Dit bericht is 1358 keer gelezen

 

(Foto door Gerald van der Stelt – polder Bilwijk)

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: Saharastof in atmosfeer zorgt voor pallet aan kleuren. (foto Bilwijk )

Algemene weersituatie:

Evenals het vorige weekend liggen wij onder invloed van omvangrijke depressies met de daarbij behorende fronten. Toch levert dit voor het komende weekend een heel ander weerbeeld op. Dit komt, doordat warmte- en koufront die rond de voor ons in het weekeinde bepalende depressie, veel verder uit elkaar liggen.  Hierdoor kunnen we, na de passage van het warmtefront, profiteren van een straffe zuidelijke stroming die vochtige van origine tropische lucht aanvoert. In deze stroming wordt vanaf het Afrikaans continent zeer fijn Sahara stof meegevoerd, wat voor een lichte tempering van de instraling zorgt. In de nacht naar zondag passeert het koufront en is het weer gedaan met het zonnige intermezzo. Vooralsnog wisselen depressies zich de komende week af met daar tussendoor kleine verbeteringen bij kortstondige luchtdrukstijgingen. Stabiel voorjaarsweer is voorlopig nog niet te verwachten.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

De start van de mooie zaterdag begint feitelijk al op vrijdagmiddag, want na de passage van het warmtefront klaart het op en stijgt de temperatuur nog tot 18 graden! Helaas staat er in de loop van de middag wel een flinke bries, waardoor het net even wat koeler aanvoelt. Ook morgen, zaterdag 6 april, staat er een behoorlijke zuidelijke wind, maar kan de zon zijn werk doen. Het wordt, ondanks de licht heiige atmosfeer, warm met in de Krimpenerwaard een maximum temperatuur van 23 graden. In de loop van de avond gaat de bewolking op de nadering van een koufront toenemen en kan er in de nacht wat regen vallen. Bij deze regen wordt Saharastof boven Nederland gedumpt wat ongetwijfeld zichtbaar zal zijn op auto’s en tuinmeubilair. Zondag overdag is er veel bewolking met zo nu en dan een paar opklaringen bij een temperatuur van maximaal 17 graden. Zoals het er nu uitziet blijft het overdag wel droog. Vanaf maandag mogen we iedere dag weer wat regen verwachten, hoewel de hoeveelheden, m.u.v. donderdag  niet heel groot zullen zijn. De temperatuur gaat zakken en tot net boven de 10 graden op woensdag, om vervolgens richting het volgende weekend weer iets te stijgen tot circa 15 graden. Warmte zoals op deze zaterdag zit er volgende week niet in.

Lange termijn:

De weerkaarten voor de lange termijn laten een terugkeer zien van een voor april normale weerstroming. In eerste instantie met een verhoogde depressieactiviteit die voor een wisselvallig weerbeeld zorgt, maar op de iets verdere termijn hogedruk ten westen van ons, waardoor met name de nachttemperaturen gevoelig kunnen dalen. Het zou mij niet verbazen als dit rond de 20e april gaat zorgen voor vorst aan de grond.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling, gepland dinsdag 9 april 2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 1358 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief