Archieven

Dit bericht is 1234 keer gelezen

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: De Hazelaar zal zijn stuifmeel flink verspreiden door de verwachte wind.

Algemene weersituatie:

Onder de vleugels van een langgerekt hogedrukgebied van noordwest Rusland tot aan de Azoren hebben wij de afgelopen dagen kunnen profiteren van een zuidwestelijke stroming. Met het naar het oosten wegtrekken van dit gebied, wordt de weg vrij gemaakt voor een diepe depressie bij IJsland om naar de Noordzee te koersen en ons weer de komende dagen te beïnvloeden. Deze vrij abrupte overgang krijgt donderdag zijn gestalte met een sterke daling van de temperatuur en een trein aan buien. Depressieactiviteit en de daarbij behorende fronten bepalen ook een groot gedeelte van het weerbeeld de komende week, maar het ziet er naar uit dat het herstel zich net op tijd inzet om een redelijk mooi Paasweekeinde te brengen. (zie lange termijn)

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Woensdag 20 maart om 04:06 uur is de astronomische lente begonnen en het is voorlopig ook de laatste dag met aangename temperaturen tot maximaal 16 graden. Door de aanwezigheid van hogere bewolking die vanuit het noorden steeds een beetje dikker wordt is het zeker niet zo zonnig als de afgelopen dagen, maar blijft het wel droog, omdat het scheidingsfront boven het noorden van Nederland blijft hangen. De afkoeling gaat echter door en met het veranderen van de windrichting naar noordwest wordt het donderdag niet warmer dan ongeveer 12 graden. De matige wind maakt het voor het gevoel echter nog wat kouder. Daarmee kunnen we al vast wennen aan de lage temperaturen van vrijdag tot en met zondag als de daling verder inzet en we met een maximale temperatuur van 8 tot 10 graden rekening moeten houden. Op vrijdag zal er een regengebied over de Krimpenerwaard trekken en blijft het de hele dag grijs. Op zaterdag mogen we, met name in de ochtend, rekenen op brede opklaringen, maar zijn de opklaringen juist de aanjager voor het ontstaan van buien in de middag. Door onze ligging niet te ver van de Noordzee, zullen we niet met de zwaardere exemplaren te maken hebben, die voor het oosten van Nederland bestemd zijn. Ook zondag moeten we rekening houden met een afwisseling van buien en opklaringen en staat er een stevige wind van 4Bft. Tot en met woensdag moeten we rekening houden met een wisselvallig weerbeeld van opklaringen en een aantal buien, hoewel de intensiteit langzaam gaat afnemen. De temperatuur blijft laag en lijkt woensdag het thermische dieptepunt van 7 tot 8 graden maximaal te halen. Na woensdag gaat het weer bergop!

 

Lange termijn:

Het ziet er naar uit dat wij met Pasen precies kunnen profiteren van een duidelijke weersverbetering die al op Goede Vrijdag wordt ingezet. Door een continentaal hoog en een depressie ten westen van ons, krijgen we een zuidwestelijke stroming die met name de temperatuur flink laat stijgen. Hoewel de kans op een buitje blijft, gaat de temperatuur omhoog en mogen we met Pasen, zo het zich nu laat aanzien, rekenen op temperaturen rond de 15 graden. Daarmee keert een klein stukje van de inmiddels begonnen lente weer terug.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling, gepland zondag 24 maart 2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 1234 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief