Archieven

Dit bericht is 891 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: Verwachte weerkaart zaterdag 7 oktober 2023

Algemene weersituatie:

Een actieve storing die behoort bij een complex gebied met lagedruk ten noorden van ons zorgde dinsdag voor wat regen (Stolwijk 4,0 mm) en een toename van de wind. De lagedrukgebieden krijgen een stevige tegenhanger in de vorm van een opbouwend hogedrukgebied wat de zelfde trekrichting heeft als zijn voorganger. Hierdoor zal de stroming langzaam gaan veranderen, met vanaf vrijdag een significante opleving van de temperatuur en laat “zomer” weer. Dit hogedrukgebied behoudt zijn invloed tot en met maandag 9 oktober op ons weer. Daarna lijkt de situering van de verschillende drukgebieden een meer herfstig beeld te geven, waarbij de wisselvalligheid gaat toenemen en de temperatuur naar of zelfs onder het langjarig gemiddelde van 16 graden daalt.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Met het doorstromen van het actieve front van dinsdag knapt het weer op woensdag snel op. Hoewel er nog een kleine kans is op een paar spatjes regen overheersen toch de flinke opklaringen en staat er beduidend minder wind. De temperatuur kan de 18 graden halen en is daarmee al weer hoger dan normaal. Het zelfde weerbeeld wordt donderdag verwacht, hoewel de aanwezige bewolking iets meer zal zijn, waardoor de zon slechts via kleine opklaringen te zien zal zijn. Het komt door een koufront dat vanuit het noorden dichterbij komt, maar net voor of boven Noord-Holland tot stilstand komt. Uit de bewolking valt, zo het zich nu laat aanzien, geen regen, maar een klein buitje is niet geheel uit te sluiten. Vanaf vrijdag tot en met maandag is de kans op neerslag nihil, omdat we onder de vleugels liggen van een hogedrukgebied dat met een zuidelijke stroming zeer warme lucht naar ons voert. Ook in de Krimpenerwaard wordt het warmer met vrijdag nog 19 graden, zaterdag 21 en zondag 24 graden! Het zuidoosten van Nederland kan dan zelfs de zomerse waarde van 27 graden halen. Op maandag lijkt langzaam de metamorfose naar een wisselvalliger weerbeeld te worden ingezet met een toename van de bewolking. Regen wordt pas weer op dinsdag 9 oktober verwacht.

dag datum weerbeeld wr wind Bft max.temp min.temp neerslag mm
woensdag 4-okt Brede opklairngen bij een matige wind. Kleine kans op een paar spetters. west 3-4 Bft 18 12 <0,1 mm
donderdag 5-okt Zwaar bewolkt met kans op paar kleine buitjes. Afnemende wind zuid-west 3 Bft 18 13 1 mm
vrijdag 6-okt Droog en vrij zonnig weer. zuid-west 3 Bft 19 12 0 mm
zaterdag 7-okt Vij zonnig weer, met iets aantrekkende wind. zuid 3-4 Bft 21 14 0 mm
zondag 8-okt In de vroege ochtend wat bewolking, maar voor de rest zonnige dag. Warm voor de tijd van het jaar. zuid 2-4 Bft 24 13 0 mm
maandag 9-okt Toenemende bewolking maar droog zuid-west 2-3 Bft 20 17 0 mm
dinsdag 10-okt Zwaar bewolkit met kans op wat regen. west 2-4 Bft 18 15 1 mm

Lange termijn:

Na opnieuw een intermezzo met warmte en rustig weer lijken we met name vanaf donderdag 12 oktober de nattigheid in te duiken. Met een koude noordelijke stroming daalt de temperatuur naar ongeveer 13 graden overdag en komt de nachttemperatuur niet meer met dubbele cijfers.  Het lijkt erop dat wij in West-Europa onder de straalstroom komen te liggen en dat zou de ‘deur’ openen voor karakteristiek Hollands herfstweer.

 

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

 

Dit bericht is 891 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief