Archieven

Dit bericht is 597 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk. Zelf bekijken, dat kan:  www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Bij de foto: De bijen hebben het zwaar om bij deze lage temperaturen bloeiende planten te vinden. (foto Bergvlietkade Stolwijk door Gerald van der Stelt)

Algemene weersituatie:

Een langzaam uitdovende depressie boven Centraal Europa weet zijn fronten met bijbehorende bewolking tot boven ons land te stuwen. Deze storing heeft de afgelopen dagen in de Alpen voor een tijdelijke “terugkeer” van de winter gezorgd met op hoogte een flinke sneeuwlaag en voor de rest heel veel regen, waardoor in Duitsland overstromingen plaatsvinden. Tegelijkertijd ligt een sterk hogedrukgebied net ten zuidwesten van Ierland die in staat is om de fronten van de depressie tegengas te geven en te doen verpieteren. Tussen deze twee drukgebieden ontstaat er een noordelijke stroming die drogere lucht naar ons brengt maar geen hoge temperaturen toelaat. Om het hogedrukgebied kan een lichte storing zich tot boven ons land uitbreiden en met name op dinsdag en woensdag nog een paar flinke buien deponeren. Daarna krijgen we een periode met veel minder neerslag maar wel behoorlijk lage temperaturen voor de tijd van het jaar.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Vandaag, zaterdag 1 juni, zullen we de zon waarschijnlijk niet gaan zien. Een dikke laag stratus bewolking hangt boven de Krimpenerwaard en hoewel deze in de loop van de middag iets dunner wordt, gaat dit proces te langzaam om van te kunnen profiteren. Rond het middaguur is een kleine kans op wat lichte motregen door de restanten van een warmtefront die langzaam wordt teruggeduwd naar het oosten. Vanaf vanavond stroomt drogere lucht over ons heen waardoor de bewolking verder oplost. Morgen geeft dit opklaringen bij een frisse noordelijke wind. Maximaal wordt het 18 graden, maar het zonnetje verzacht de “pijn”. Maandag is ook een frisse dag met veel bewolking, maar blijft het vrijwel droog bij 17 graden. Op dinsdag wordt de bewolking nog wat dikker en mogen we wat regen verwachten. In de loop van dinsdagmiddag kunnen er ook wat zwaardere buien ontstaan bij een maximum temperatuur van 20 graden. Vanaf woensdag hersteld zich een noordwestelijke stroming en daalt de temperatuur zelfs tot rond de 15 graden en is het kil. Het blijft wel droog en er zijn vanaf woensdag steeds grotere opklaringen te verwachten. De aanzet tot zomerweer is dit echter helaas nog niet.

 

 

Lange termijn:

De weerkaarten laten tot voorbij 16 juni nog steeds geen duidelijke zomerse drukverdeling zien. Hogedrukgebieden zijn ver te zoeken en depressies hebben een voorkeur voor zuidelijke ligging. Dit betekent voor ons een aanhoudend wisselvallig weerbeeld met soms een iets warmere dag van boven de 20 graden die direct wordt afgestraft met het ontstaan van buien. Depressies voeren de boventoon en zullen na het weekend van 8 en 9 juni opnieuw behoorlijk wat regen op ons loslaten.

 

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling onder voorbehoud gepland woensdag 05 juni  2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

De regenmeter wordt vervangen en staat op dit moment niet gekoppeld.

Dit bericht is 597 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief