Archieven

Dit bericht is 738 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk. Zelf bekijken, dat kan:  www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Bij de foto: De grote hoeveelheden vocht in de atmosfeer zorgt voor prachtige lichtbrekingseffecten. Door de lichtbreking lijkt de maan rood te zijn geworden. Donderdag 23 mei (foto: Emmy van Vliet)

Algemene weersituatie:

De grote vore die de afgelopen periode boven Centraal-Europa met name verantwoordelijk was voor de zware buien met onweer verdwijnt grotendeels van de weerkaart. Grote weersystemen laten een duidelijke structuur ontstaan, waarbij de wegtrekkende kleine depressie die vandaag, zaterdag 25 mei, via ons land naar het noordwesten trekt na vanmiddag geen rol meer speelt. Een nieuwe actieve depressie bereikt ons morgen in de loop van de dag, waarbij een aantal fronten over ons land gaat trekken. Met name de lage temperaturen in de hogere luchtlaag zal het neerslagproces in dit gebied activeren. Deze depressie beheerst ons weerbeeld een groot gedeelte van de komende week, maar de invloed wordt door het stijgen van de luchtdruk aan het einde van de week steeds iets kleiner. De ligging van dit hogedrukgebied is voor ons weer niet erg gunstig, want bij een naar noordwestelijke tot noord draaiende windrichting zal de temperatuur getemperd worden.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Met een massief regengebied ten zuiden van ons en een slepend front ten noorden van de Krimpenerwaard mogen we spreken van een beetje geluk voor vandaag. De depressie die net ten noorden van de Krimpenerwaard overtrekt geeft na de passage in de loop van de middag opklaringen bij een temperatuur van 19 graden. Juist deze opklaringen kunnen wel eens het probleem vormen, omdat de als reactie stijgende lucht toch weer tot buienvorming zal zorgen. Deze buien kennen een zeer plaatselijk karakter en kunnen pittig  uitpakken. Morgen, zondag 26 mei, beginnen we dag met flinke opklaringen, maar in de loop van de dag ontstaat er toch weer een actief buiengebied die vanuit het zuidwesten over Nederland gaat trekken. Maandag lijkt de dag met de meeste zon deze week te gaan worden, want na het passeren van het buiengebied krijgen we een kleine rug van hogere luchtdruk die de bewolking grotendeels oplost. De temperatuur ligt rond de 17 graden en de kans op een bui is klein. Woensdag voert de bewolking de boventoon en valt er van tijd tot tijd regen. De temperatuur blijft achter met maximaal 16 graden. Ook de rest van de week hebben we te maken met lage maximumtemperaturen en zorgt de noordelijke wind voor een frisse periode.

Lange termijn:

Ook de periode na het volgende weekend geeft nog geen zicht op warm en stabiel zomerweer. De meteorologische zomer start op 1 juni slechts 15 graden en dat is laag voor de tijd van het jaar. Het hogedrukgebied ten westen van ons veroorzaakt een noordelijke stroming die hoge temperaturen onmogelijk maakt en daarbij bewegen storingen om dit hogedrukgebied, waardoor de wisselvalligheid door blijft gaan. Hoge temperaturen lijken voorlopig niet aan ons besteed.

Volgende weerbericht, met de verdere ontwikkeling onder voorbehoud gepland woensdag 29 mei  2024.

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

De regenmeter wordt vervangen en staat op dit moment niet gekoppeld.

Dit bericht is 738 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief