Archieven

Dit bericht is 771 keer gelezen

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier kunt u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland lezen. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto: Verwachte weerkaart woensdag 7 februari, met frontlijn boven Nederland.

Algemene weersituatie:

Een groot hogedrukgebied boven Spanje dat lange tijd in staat was om het slechtste weer bij ons vandaan te houden, trekt zich in zuidelijke richting terug en wordt snel kleiner. Voor ons weer betekent dit dat de zuidwestelijke stroming zich meer naar het westen gaat verleggen en fronten van depressies de komende dagen steeds meer naar onze omgeving weten door te dringen. Tegelijkertijd probeert koudere lucht naar het zuiden uit te zakken en ligt de scheidingslijn van warme en koude lucht boven de Noordzee. Het neerslagproces wat bij deze scheidingslijn ontstaat zorgt voor het ontstaan van actieve neerslaggebieden. Door het vlakbij liggen van de scheidingslijn wisselt de temperatuur sterk maar is het aan het einde van de week zacht. Dat blijft echter niet zo, want “Koning Winter” gaat het nog een keer proberen.

Verwachting Krimpenerwaard komende 7 dagen:

Hebben wij maandag nog een droge dag met zelfs wat opklaringen in de Krimpenerwaard bij ongeveer 10 graden, mogen wij dinsdag toch weer de paraplu in de lucht steken. Bij een straffe west tot zuidwesten wind wordt ook dinsdag nog zachte lucht aangevoerd, maar gaat het met name in de ochtend regenen. Een kleine opklaring mogen wij dinsdagmiddag nog verwachten, maar ook dan zien we de bewolking al weer snel toenemen en gaat er in de nacht naar woensdag flink wat regen vallen. Tot aan woensdagmiddag kan er zo’n 15mm regen vallen en zitten wij weer midden in een natte periode, die zeker tot aan zondagochtend voortduurt. Vooral donderdag en vrijdag zijn natte dagen met opnieuw aftappingen boven de 10 mm per etmaal. Pas op zondag lijkt er ruimte te zijn voor wat opklaringen en is de temperatuur inmiddels aan een daling begonnen, waarbij het overdag niet veel warmer wordt dan 5 graden. Na het volgende weekend zal de temperatuur verder dalen en krijgen we een meer winterse periode, waarbij de kans op sneeuw en lichte vorst in de nacht en ochtend groter wordt.

Lange termijn:

De winter probeert ons land nog een keer te veroveren na het volgende weekeinde. Voor schaatsliefhebbers is het jammer dat de scherpe koude uit het zuiden van Scandinavië is verdreven en dat met een zich langzaam naar het noordoosten draaiende wind niet direct “diepvrieskou” wordt aangevoerd. Toch maakt de winter nog een kans om bij ons de thermometers te doen dalen. Vanaf het komende weekeinde zorgt een diepe polaire depressie voor het uitstromen van koudere lucht naar het zuiden. Tegelijkertijd lijkt zich vanaf 13 februari een hogedrukcel boven Zweden te gaan ontwikkelen, die de stroming naar onze omgeving langzaam in beweging zet. Of het voldoende zal zijn om een serieus koude periode te ontwikkelen is niet zeker. In eerste instantie wordt de kans op sneeuw groot en moet blijken of deze “vuile winter” zich weet op te bouwen tot standvastige koude periode. Een actualisering van dit weerbericht staat gepland uiterlijk woensdag 7 februari.

 

Metingen door Meteo Krimpenerwaard. Zelf te bekijken via www.mijneigenweer.nl/meteokrimpenerwaard/

Dit bericht is 771 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief