Archieven

Dit bericht is 1450 keer gelezen

REGIO – De finalisten van de Gouda Cheese Awards 2022 zijn bekend! De spannende finale is op 15 september op de Markt in Gouda. Het decor vormt de traditionele Goudse Kaasmarkt, waar boeren en handelaren nog altijd met een ‘handjeklap’ onderhandelen over de prijs.

De kazen die doorgaan voor goud, zilver en brons in de categorie Gouda 48+ jong zijn: ’t Kaaslokaal van CONO Kaasmakers, Zaanlander van Albert Heijn en Gouda jong Gerkesklooster van FrieslandCampina. In de categorie Gouda light belegen (max. 30+) strijden Milner Belegen van FrieslandCampina, Uniekaas 30+ Belegen van Uniekaas en Blesckens Finest 30+ van De Graafstroom om de titel ‘de lekkerste kaas van Nederland’.

Op een groot podium proeven en keuren Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen, culinair journalist Myra Madeleine en de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, de zes genomineerde kazen. De presentatie is in handen van Anita Witzier.

Tips van Rudolph van Veen
De beslissende keuring is van a tot z te volgen; alleen het juryberaad vindt achter gesloten deuren plaats. Voor toeschouwers is er van alles te zien, te horen én te proeven. Want natuurlijk worden er blokjes finalekaas geserveerd. Dat kaas niet alleen lekker is uit het vuistje, maar ook veel gerechten lekkerder kan maken, bewijst Rudolph van Veen. Wie uit het publiek mag het podium op om te proeven?

Het event is gratis toegankelijk. Om 10 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring; om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Gouda Kaasmarkt afgelopen. Maar blijf vooral wat langer in Gouda, want de binnenstad en de Goudse Schouwburg staan bol van de Gouda750-activiteiten.

Dit bericht is 1450 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief