Archieven

Dit bericht is 1163 keer gelezen

LEKKERKERK- De afgelopen zomer heeft WelZijn Krimpenerwaard, in samenwerking met een vijftal lokale organisaties, tien keer een eettafel georganiseerd. Dit was voor inwoners die tijdens de stille zomermaanden zin hadden in een stuk gezelligheid. “Het was een groot succes”, laat Inge Bonhof van WelZijn Krimpenerwaard weten. 

“Iedere keer schoven er ongeveer 28-30 deelnemers aan voor de maaltijd, bereid door enthousiaste vrijwilligers. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers én een financiële bijdrage van het project Burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard konden de kosten vrij laag worden gehouden”, vertelt Bonhof.

Tijdens de laatste Eettafel was er nog een verassing voor de bezoekers. “Een professionele kok bood aan om te koken. Het was een heerlijke maaltijd, alles is helemaal opgegaan en de reacties waren overweldigend. Het was echt een heerlijke verrassing.”

Diverse menu’s
De overige keren werd er smakelijk gekookt door vrijwilligers met wisselende gerechten: pasta pesto, stoofpotjes, verse soep met foccacia, en meer. Bonhof: “het belangrijkste van deze eettafels was het ontmoeten van mede-inwoners gedurende de zomerperiode die voor sommige mensen toch eenzaam kan zijn omdat veel bijeenkomsten stilliggen en/of de naaste familie op vakantie gaat.”

“Het is zeker voor herhaling vatbaar, mits er weer voldoende vrijwilligers zijn”, geeft Inge aan. “Misschien zelfs wel rondom de kerstperiode, deze Zomerse Buurttafels zijn in ieder geval bij iedereen in de smaak gevallen”.

Dit bericht is 1163 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op WelZijn Krimpenerwaard blikt terug op geslaagde zomerse eettafels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief