Archieven

Dit bericht is 535 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Vanaf 20 maart tot 8 mei is het werk te zien van de in Bergambacht wonende Jan Vermaas in winkelcentrum Crimpenhof. Hij laat in de etalages zijn schilderijen zien.

Het Winkelcentrum Crimpenhof nam samen met de Vereniging Krimpener Kunstwaard het initiatief om in de etalages van een leegstaand pand in de Crimpenhof (schuin tegenover de HEMA) kunstenaars te laten exposeren. Telkens zes weken lang laten één of twee kunstenaars in deze etalages hun werk zien.

Jan Vermaas’ liefde voor tekenen en schilderen heeft een verleden. Jan werkte 50 jaar in de interieurbranche. Van die 50 jaar had hij 25 jaar een eigen interieurzaak waar hij desgevraagd voor klanten interieurontwerpen maakte. Nu gebeurt het veelal met de computer. Het met de hand ontwerpen van interieurtekeningen heeft hem echter altijd meer voldoening gegeven.

Na zijn pensionering begon het daarom na verloop van tijd te kriebelen. Hij miste het handmatig creatief bezig zijn en nam teken- en schildermateriaal opnieuw ter hand. Hij steekt per week veel uren in het schilderen van figuratief en non- figuratief werk. Jan doet dat met volledige inzet van zijn gevoel en haalt daar veel voldoening uit.

Wil je reageren op zijn werk dat in de etalages in de Crimpenhof hangt dan kan dat via door een e-mail te zenden naar leni0446@hetnet.nl

Dit bericht is 535 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief