Archieven

Dit bericht is 443 keer gelezen


KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Wethouder Hugo van der Wal hees afgelopen maandag de ‘Orange the World’-vlag. Het klokkunstwerk aan het Raadhuisplein licht in deze periode ook oranje op. En de fontein aan de Nieuwe Tiendweg/Burgemeester Aalberslaan kleurt oranje.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats vanaf 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de Zestien Dagen van Actie.

Het thema van dit jaar is “Veiligheid, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes zien we terug op allerlei plaatsen. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Bewustwording vergroten
Verschillende vormen van geweld vindt niet alleen achter de voordeur en op straat plaats. Het komt overal in de samenleving voor. Iedereen kan hierbij helpen. Kijk bijvoorbeeld niet weg als u iets ziet gebeuren tussen collega’s op uw werk. Of ga ertussen staan wanneer u ziet dat iemand geïntimideerd wordt in de metro. Ziet u intimidatie van iemand op sociale media? Een steunend bericht kan helpen!

Ook het melden van grensoverschrijdend gedrag door een teamgenoot op de sportclub helpt. Er zijn honderden manieren waarop je #medestander kunt zijn in je dagelijks leven. ls iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met elkaar geweld de wereld uit helpen. Iedereen kan meewerken.

Foto: John Wijntjes

Dit bericht is 443 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief