Archieven

Dit bericht is 923 keer gelezen

Foto: S.B.B.- Lopik

LOPIK- Aan de oostzijde van Lopik-dorp is de bouw van de nieuwe woonwijk ‘Lopik Oost’ van start gegaan. Wethouder Jan Vente heeft afgelopen dinsdag de officiële start gemarkeerd door het slaan van een heipaal. Dit moment betekende de start van de bouw van de eerste 32 woningen in ‘Lopik Oost’. In totaal worden de komende jaren 126 woningen en appartementen gerealiseerd.

“Een bijzonder moment voor de aanwezigen, waaronder veel kopers en direct betrokkenen. Bijzonder ook voor ontwikkelaar S.B.B.- Lopik omdat  na een lange tijd van plannen maken en voorbereidende werkzaamheden de start van ‘Lopik Oost’ een feit is”, laat de gemeente Lopik weten.

Voor de gemeente Lopik dat er na vele jaren weer een start is gemaakt met een uitbreidingswijk waar uiteindelijk circa 400 mensen gaan wonen. Voor RIZ Bouw de start van een nieuw project. Voor de kopers omdat er gestart wordt met de bouw van hun nieuwe woning waarin ze na de oplevering hopelijk met veel plezier gaan wonen.

Vijf jaar geleden
“Om een plan als ‘Lopik Oost’ te kunnen maken, is het uiteraard nodig dat de gemeente bereid is om mee te denken en mee te werken. Dat is gelukt en in goed overleg is er vervolgens gestart met de ontwikkeling”, vervolgt de gemeente.

Het is bijna vijf jaar geleden dat in dorpshuis De Schouw de eerste informatieavond werd gehouden. Op 3 oktober 2017 was de start van de plannen voor ‘Lopik Oost’. In een volle zaal werden de mogelijke stedenbouwkundige plannen gepresenteerd en is er later, mede door de inbreng van het adviesteam, gekozen voor de huidige opzet van het bouwplan.

‘Volgens planning’
Nadat de bestemmingsplanprocedure en het ontwerp van het stedenbouwkundige plan waren afgerond, zijn de eerste woningen ontworpen door René Smit Architecten die goed passen in de stedenbouwkundige opzet van ‘Lopik Oost’.

Direct na de zomervakantie van 2021 is Loon- en verhuurbedrijf De Bruijn gestart met de eerste (grond)werkzaamheden op de locatie. Als eerste werd de geasfalteerde bouwweg met aansluiting op de N210 gemaakt zodat de aanvoer van de diverse materialen niet door bestaand Lopik hoeft te gebeuren. Daarna wordt er hard gewerkt om het terrein bouwrijp te maken. “Dit is geheel volgens planning en in goede samenwerking met de ontwikkelaar verlopen. RIZ Bouw gaat de woningen bouwen”, aldus gemeente Lopik.

Dit bericht is 923 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief