Archieven

Dit bericht is 717 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Regelmatig zijn de wethouders van de gemeente Krimpenerwaard te gast in het programma de Waard op de Kaart. Vanmorgen was het de beurt aan Leo Barth. Hij is vanaf 1 mei de opvolger van Erik Wassink. Hij heeft zich een groot deel van zijn portefeuille in korte tijd eigen gemaakt en daar werd ook dieper op ingegaan.

Wethouder Barth heeft veel contact met het hoogheemraadschap niet alleen bij nattigheid, maar ook bij droogte. Er wordt steeds meer ingespeeld op overmatige regenval in nieuwbouw wijken waar hevige regenval soms in zeer korte tijd moet worden verwerkt. Daar probeert de wethouder samen met het hoogheemraadschap op in te spelen.

De wethouder heeft ook de landbouw onder zijn hoede en ook met de boeren is veelvuldig contact. Die bedrijfstak heeft zijn volle aandacht en hij is ook zeer benieuwd naar het overleg tussen LTO en de regering volgende week.

De leegstand in de detailhandel in de kernen blijft onder de landelijke norm van 7% en dat stemt tot tevredenheid maar  blijft aandacht vragen.

Het programma is terug te luisteren via de rubriek Radio – de Waard op de Kaart – Uitzending gemist

zaterdag 17 juni ’23 • 09:00 uur 

 

Dit bericht is 717 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief