Archieven

Dit bericht is 1333 keer gelezen

GEMEENTE – Na wethouder Leo Barth was het de beurt aan collega Wisja Pannekoek om dieper in te gaan op zijn portefeuille tijdens het programma de Waard op de Kaart. 

Cultuur valt onder zijn verantwoording en in de komende gemeentelijke kadernota wordt een tekort geschetst van 2 miljoen dat op kan lopen in het zogenaamde ravijnjaar 2026 tot 10 miljoen. Hij denkt dat dit door tussentijdse aanpassingen vanuit het rijk wel mee gaat vallen. Dit is namelijk een verschijnsel dat in veel gemeenten voorkomt, hetgeen dus om een oplossing vraagt. Hoe dit verder verloopt dient afgewacht worden maar er komen dit jaar nog twee rijk circulaires en die bieden mogelijk al oplossingen.

Onder cultuur valt ook de toekomst van de lokale omroep RTV Krimpenerwaard en hij is op de hoogte van alle wijzigingen die op komst zijn, maar ook dar denkt hij van dat dit met goed overleg op te lossen valt. Hij vindt het wel jammer dat er nog weinig duidelijkheid is over de manier waarop.

Komende maandag is er een bijeenkomst in het Cultuurhuis in Krimpen a/d Lek over duurzaamheid, energie en warmte transitie. Een hot item met tal van veranderingen tot 2030 en het geheel moet definitief afgerond zijn in 2050. De wethouder hoopt op een grote opkomst.

Het programma is terug te luisteren via de rubriek Radio – de Waard op de Kaart – Uitzending gemist

zaterdag 17 juni ’23  • 11:00 uur 

Dit bericht is 1333 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief