Archieven

Dit bericht is 2055 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Fietsers en wandelaars die een route volgen die voert over de Lekdijk tussen Schoonhoven en Ammerstol strijken geregeld neer bij boomgaard De Lekbongerd. Daar zijn ze van harte welkom om even uit te puffen, koffie, thee of een andere versnapering te nuttigen of tijdens bloesem- en plukdagen een rondje te maken door de boomgaard waar veelal stokoude appel- en perenbomen ieder jaar voor een prachtige opbrengst zorgen. Zij kunnen er ook streekproducten kopen, waaronder natuurlijk appel en perensap van de eigen oogst.

“We noemen dit een rustpunt”, vertelt Elize Rehorst. “Toen we een vanaf de dijk zichtbare picknicktafel neerzetten is het eigenlijk vanzelf gaan lopen.”

Reden genoeg om zich aan te melden bij de Stichting Rustpunt om zo een officieel Rustpunt te worden. De website www.rustpunt.nu wijst in een groot deel van Nederland recreanten de weg naar ruim 600 rustpunten langs wandel- en fietsroutes. Bij een officieel Rustpunt mag je zelf een bakkie leut maken, gebruik maken van het toilet, kun je informatie vinden over de omgeving, je e-bike opladen en even bijkomen van de tot dan toe geleverde inspanning.

De Stichting Rustpunt ontving het verzoek van Elize met open armen, want hoewel de Krimpenerwaard inmiddels een fijnmazig netwerk van wandel- en fietsroutes kent, waren er in het gebied nog geen rustpunten. “In de nabijgelegen Lopikerwaard zijn die er wel, dus daar zou een aantal locaties in de Krimpenerwaard mooi op aansluiten”, kreeg ze te horen.

Elize is als bestuurslid betrokken bij de Stichting Promotie Krimpenerwaard, die zich inzet om het gebied onder de aandacht te brengen van het brede publiek. De Krimpenerwaard heeft toeristen en dagjesmensen immers veel te bieden op het gebied van natuur, historie en cultuur. De stichting doet dat onder meer door activiteiten en evenementen via www.indekrimpenerwaard.nl te promoten. Het mogelijk maken van officiële Rustpunten is ook een voorbeeld daarvan: een mooie aanvulling op de bestaande uitspanningen en pleisterplaatsen in het gebied. De stichting zal de adressen van de rustpunten gaan opnemen in routekaarten en andere publicaties.

Belangstellenden die een rustpunt willen inrichten moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hun woning moet in het buitengebied aan een fiets- of wandelroute liggen, er moet een toiletvoorziening zijn, bezoekers moeten kunnen neerstrijken in een comfortabel zitje en er moet een mogelijkheid zijn om zelf een drankje klaar te maken. Kijk voor meer informatie en voor aanmeldingen op www.rustpunt.nu of mail naar info@rustpunt.nu. “We hopen uiteindelijk op een stuk of acht rustpunten, verspreid over de hele Krimpenerwaard”, besluit Elize.

Dit bericht is 2055 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief