Archieven

Dit bericht is 691 keer gelezen


KRIMPENERWAARD – Elk jaar reiken de burgemeesters in Nederland, namens de koning, lintjes uit aan inwoners uit hun gemeente. Dit gebeurt tijdens de lintjesregen op 26 april. Een lintje is een Koninklijke Onderscheiding. Die is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke manier hebben ingezet voor de samenleving.

Mensen die een lintje ontvangen zijn bijvoorbeeld vrijwilligers die zich heel lang hebben ingezet voor sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur of pleegzorg. Ook mensen die hele bijzondere prestaties hebben verricht in hun betaalde baan, die veel verder gaan dan wat van iemand verwacht mag worden, komen soms in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.

Iemand aandragen
Kent u nou zo iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Dan kunt u hem of haar voor 1 juni 2023 aandragen bij de gemeente Krimpenerwaard. Dit kunt u doen op de website lintjes.nl(externe link), maar u mag ook een e-mail sturen naar onderscheidingen@krimpenerwaard.nl.

Bent u benieuwd wat er daarna allemaal gebeurt? Kijk dan even op de website lintjes.nl(externe link). Daar wordt alles heel duidelijk uitgelegd.

Woont degene die u aan wilt dragen voor een lintje in de gemeente Krimpen aan den IJssel dan kunt u contact opnemen met mevrouw J. Geneugelijk via 14 0180 of judithgeneugelijk@krimpenaandenijssel.nl.

Dit bericht is 691 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief