Archieven

Dit bericht is 1980 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- In de nacht van woensdag op donderdag van 30 september 2022 brandde de kaaswinkel bij Kaasboerderij Boer Bas volledig uit. Men zat niet bij de pakken neer en hervatte de verkoop vanuit een winkelwagen. Maar donderdag was het dan zover dat de nieuw gebouwde winkel feestelijk is geopend.

Burgemeester Boevy-Koene was aanwezig om het lintje door te knippen en daarmee de winkel officieel te openen. “Vorig jaar stond ik hier en stond alles in lichterlaaie. Toen trof ik mensen aan die compleet in zak en as zaten”, vertelt burgemeester Boevy-Koene tijdens de opening van de winkel. “Hoe geweldig is het dan dat het vandaag heropent kan worden in een heel nieuw gebeuren en dat jullie dus weer gewoon door kunnen gaan.”

De winkel van Boer Bas is vanaf 2019 opgebouwd. “Dankzij corona is er echt een stijgende lijn gekomen. En dan ineens heb je niks meer. Het was heel confronterend”, zegt eigenaar Emmie Verkuil- Van der Bas. “In de avond doe je de deuren dicht en in de ochtend heb je gewoon letterlijk helemaal niks meer. Het is een hele pittige periode geweest.”

Verkoopwagen
Ondanks de heftige brand die de winkel verwoestte, is de familie doorgegaan. “De dag na de brand loop je hier met je ziel onder je arm. Maar in de middag werd ik gebeld door iemand in Woerden over een verkoopwagen, of dat iets voor ons is. Diezelfde avond stond de verkoopwagen hier en de dag erna stond tien man hier om te zorgen dat we zaterdag weer open konden. Het is zo mooi om te zien dat men echt heeft meegeleefd”, vertelt Verkuil – Van der Bas.

Vanaf toen is het balletje voor een nieuwe winkel ook direct gaan rollen. “We zijn eerst begonnen met afbreken en vervolgens weer alles opbouwen. En nu zijn we hier. De winkel kan écht weer open. We zijn er zo ontzettend blij mee.”

Tekst gaat verder onder foto

Assortiment
De winkel is groter dan de vorige en het lokale assortiment is uitgebreid. “Er waren leveranciers die wij graag aan de winkel wilden toevoegen, wat toen niet haalbaar was en nu wel. We hebben bijvoorbeeld de zuivel kunnen uitbreiden en kunnen nu alles net even wat groter neerzetten.”

Bij Boer Bas kan je terecht voor allerlei dagelijkse boodschappen, maar ook voor cadeaus of een kerstpakket. “Wij zijn een winkel met lokale producten. Je kan hier echt zeggen dat de producten bij de boer vandaan komen. Voor je lekkere weekendboodschappen of voor een presentje of kerstpakket kan je allemaal terecht.”

Het ijs komt uit Haastrecht, Yoghurt en zuivel uit Oudewater, de groente komen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. “We hebben een leuke samenwerking met onder andere Luux en Casteleijn. De producten komen echt uit de regio vandaan en dat is waar wij ons aan vast willen houden en sterk in willen zijn en blijven”, aldus Verkuil – Van der Bas.

 

Dit bericht is 1980 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief